Mail

Antinori Botrosecco

Magische blend uit Maremma
Een mooi gebalanceerde blend van Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Geuren van balsamico in de neus met een hint van vanille. Het rijpe rode fruit knalt het glas uit en maakt deze Botrosecco zeer aangenaam en zacht van smaak. Mooie afdronk!Heeft u een vraag over deze wijn?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4857
Wijnkaartnaam Antinori Poggio alle Nane
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2015
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 14 - 16°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5-8 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Mooie begeleider voor verschillende lunchgerechten, pasta's, groentes en vis.
Sluiting kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13,5%

Antinori Botrosecco

De Antinori Botrosecco komt van het Le Mortelle estate, gelegen in de provincie Grosseto in het hart van Maremma. Overtuigd van zijn uitzonderlijke kwaliteiten en potentie, werd dit estate in 1999 gekocht door de familie Antinori. 'Mortella' is de naam van een wilde plant die veelal te vinden is aan de Toscaanse kust. 'Botrosecco' daarentegen verwijst naar een oude, inmiddels opgedroogde, slotgracht op het estate.

Over Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee bezig. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

Ontdek Antinori

Dit is een disclaimer