Mail

Antinori Cuvée Royale MAGNUM

De 'Champagne' van Antinori
De 'Champagne' van Antinori in MAGNUM fles komt uit Franciacorta, een gebied in Noord-Italië dat beroemd is om zijn prachtige mousserende wijnen op de Champagne manier gemaakt. Dus met een tweede gisting op fles, waardoor er een rijk aroma en delicate bubbels ontstaan. De gebroeders Antinori waren begin 1900 ware pioniers in het produceren van mousserende wijn met 2e rijping op fles. Giacomo Puccini was fan en de wijn werd destijds op koninklijke banketten geschonken. Hij verdween tijdelijk van de radar, maar met de komst van Franciacorta als officiële appellatie, is Cuvée Royale niet meer weg te denken in de prachtige portfolio van de familie.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4885
Wijnkaartnaam Antinori Cuvée Royale
Land Italië
Regio Franciacorta
Herkomst DOCG Franciacorta
Druif Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir
Druif omschrijving 78% Chardonnay, 12% Pinot Noir, 10% Pinot Blanc
Bodemtype Kalk
Vinificatie De druiven worden met de hand geoogst. De most wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. Daarna volgt een tweede gisting op fles waar de wijn zo'n 36 maanden rijpt.
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Lagering omschrijving Na de eerste gisting op roestvrijstalen tanks, ondergaat de wijn een tweede gisting op fles waarna hij zo'n 36 maanden rijpt.
Temperatuur 10-12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk als aperitief! Maar ook met vis, groenten en wit vlees hors d’oeuvres
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12,5%
Duurzaamheid Duurzaam werkend
Veganist Nee

Antinori Cuvée Royale MAGNUM

Schitterende goudgele kleur. Deze wijn heeft een delicate mousse, die een regelmatige stroom van vrolijke bubbels oplevert. Een intens bouquet met aroma’s van appel en witte perzik gecombineerd met tonen van gist en toast. Heerlijk rijp fruit in de smaak gevolgd door een gebalanceerde, verfrissende afdronk dankzij de blend van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Blanc.


Over Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee bezig. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

Ontdek Antinori

Dit is een disclaimer