Mail

Antinori Solaia 3 Liter 2017

Groots genieten
Er zijn slechts 1 Dubbel Magnum beschikbaar! Solaia is hét vlaggenschip van de familie Antinori, zeer beperkt in oplage en een zeer grote vraag maken dit een zeer schaarse wijn. De internationale wijnpers is het er over eens dat dit één van de beste wijnen uit Italië is en daar zijn wel het volledig mee eens! een geweldige kracht van de Cabernet Sauvignon (80%) in combinatie met het Toscaanse fruit van de Sangiovese (20%) maakt dit een echte Super-Tuscan!
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4905170
Wijnkaartnaam Antinori Solaia 3 Liter 2017
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2017
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie 7 jaar na de oogst op dronk en zeker 20 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Prachtige combinatie bij culinaire hoogstandjes met rood vlees, wilde paddestoelen en rijpe kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%

Antinori Solaia 3 Liter 2017

Dubbel Magnum: Intense robijnrode kleur. In de geur intens warme aroma’s die het klimaat van het seizoen weergeven, maar tevens een delicate frisheid.
In de smaak rijp rood fruit, specerijen en florale tonen die de complexe structuur definiëren. De smaak is rijk, sappig en zoet dankzij de aanwezigheid van soepele en ronde tannines. De lange afdronk kent een levendige zuurgraad.

Awards

  • 97 Punten - James Suckling (oogst 2017)
  • 95 Punten - Robert Parker (oogst 2017)

Over Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee bezig. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

Ontdek Antinori

Dit is een disclaimer