Mail

Antinori Tignanello 2007

Maar liefst 95 Parker Punten!
Tignanello stond aan de basis van wat wij nu kennen als 'super-Tuscans', Piero Antinori trad met het gebruik van Cabernet Sauvignon in combinatie met Sangiovese buiten de wetgeving van het Chianti gebied en werd 'gedeclassificeerd' tot Vino di Tavola. Maar de wijn voldeed dus niet aan wetgeving, maar overtuigde wel de hele wereld van zijn kwaliteit, wat een wijn! Echt alles zit in deze wijn, veel gerijpt rood fruit, zoethout en een lange, lange afdronk.
Heeft u een vraag over deze wijn?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 493007
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2007
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 8-10 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Prachtig bij hoogwaardig rood vlees, wild en rijpere kazen.
Sluiting kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%

Antinori Tignanello 2007

Intense robijnrode kleur. Zeer bijzonder met in de geur complexe en harmonieuze aroma’s van divers rood fruit, frambozen en zoethout. De smaak is mondvullend en fluweelzacht met een complexe structuur en kent rijp fruit, zachte tannines en fraaie zuren.
In de lange en aanhoudende afdronk tonen van rood fruit, chocolade en mineralen met mooie ronde tannines. Optimale kwaliteit van begin tot het einde; een gedistingeerde Toscaanse rode wijn!

Awards

  • Wine Enthusiast - 95 punten
  • Wine Advocate - 94 punten
  • Wine Spectator - 92 punten
  • James Suckling - 95 punten
  • 'Super Tre Stelle Award' - Italian Guide
  • 'Tre Bicchieri' Award - Guida Gambero Rosso

Over Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee bezig. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

Ontdek Antinori

Dit is een disclaimer