Mail

Antinori Le Mortelle Vivia

De grote Hamersma: 8,5
Le Mortelle is in 1999 aangekocht door de familie Antinori met de ambitie om schitterende en verrassende rode én witte wijnen te maken in het fraaie gebied Maremma in Zuid-Toscane. Dit gebied is enorm in ontwikkeling en alle grote wijnfamilies hebben hier een estate gekocht. Deze Vivia is een heerlijke, vrolijke zomerwijn gemaakt van Vermentino, Viognier en de lokale druif Ansonica.
Resultaat is een wijn met intense aroma’s van rijpe perzik, citroenschil en gesuikerd fruit. De smaak is rijk en heeft een aangename frisheid met een heerlijk lange afdronk. Perfect in balans.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4851
Wijnkaartnaam Antinori Le Mortelle Vivia
Land Italië
Regio Toscane
Herkomst Maremma DOC
Jaargang 2020
Druif Ansonica, Vermentino, Viognier
Bodemtype Leem (kiezel en aarde)
Vinificatie Per druivenras separaat vergist.
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Lagering omschrijving enkele maanden sur lies
Temperatuur 12 - 14°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Verfrissend bij salades, lunchgerechten, gegride vissoorten en sushi
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 11,5%
Duurzaamheid Duurzaam werkend
Veganist Nee

Antinori Le Mortelle Vivia

Verfrissende blend uit Maremma. Deze wijn heeft intense aroma’s van rijpe perzik, citroenschil en gesuikerd fruit. Het bloemige karakter van de geur maakt de Vivia fris en zomers. De smaak is rijk en heeft een aangename frisheid met een heerlijk lange afdronk. Perfect in balans. In de wijnen van Le Mortelle vind je een kruidig aroma afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bes die je overal langs de kust tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind je hem terug.

Awards

  • Gambero Rosso 1 Bicchiere
  • Veronelli 2 Stelle

Over Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee bezig. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

Ontdek Antinori

Dit is een disclaimer