Mail

Antinori Vivia le Mortelle

Verfrissende blend uit Maremma
Le Mortelle is in 1999 aangekocht door de familie Antinori met de ambitie om schitterende en verrassende witte wijnen te maken in een gebied waar met name Sangiovese en Cabernet Sauvignon aangeplant stonden. In de wijnen van Le Mortelle vind je een kruidig aroma afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bes die je overal langs de kust tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind je hem terug.
Heeft u een vraag over deze wijn?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4851
Wijnkaartnaam Vivia le Mortelle
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2016
Druif Ansonica, Vermentino, Viognier
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 12 - 14°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Verfrissend bij salades, lunchgerechten, gegride vissoorten en sushi
Sluiting kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 11,5%

Antinori Vivia le Mortelle

Verfrissende blend uit Maremma. Deze wijn heeft intense aroma’s van rijpe perzik, citroenschil en gesuikerd fruit. Het bloemige karakter van de geur maakt de Vivia fris en zomers. De smaak is rijk en heeft een aangename frisheid met een heerlijk lange afdronk. Perfect in balans.

Awards

  • Gambero Rosso 1 Bicchiere
  • Veronelli 2 Stelle
  • Luca Maroni 88/99

Over Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee bezig. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

Ontdek Antinori

Dit is een disclaimer