Mail

Bodega Norton Altura White Blend

De Grote Hamersma: 8.5
De wijnmaker van Bodega Norton, David Bonomi, maakt deze wijn met druiven die zijn afkomstig van de zeer hoog (Altura) gelegen wijngaarden uit het Andes gebergte. Hierdoor rijpen de druiven optimaal. De Altura White Blend is heerlijk verkwikkende wijn van Sauvignon Blanc, Semillon en Grüner Veltliner. Smaken van citrus en appel voeren de boventoon en de wijn heeft een lange harmonieuze afdronk.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 0786
Wijnkaartnaam Bodega Norton Altura White Blend
Land Argentinië
Regio Mendoza
Jaargang 2018
Druif Grüner Veltliner, Sauvignon Blanc, Sémillon
Lagering Deels in een betonnen vat, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Combineert uitstekend bij visgerechten en salades.
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 13%

Bodega Norton Altura White Blend

Deze frisse blend van Sauvignon Blanc, Semillon en Grüner Veltliner met tonen van citrus heeft een lange harmonieuze afdronk.

Oordeel De Grote Hamersma: 8.5
Cocktailtrio. Curieus drietal in een land waar vooral chardonnay en de plaatselijke torrontés het tot wit weten te brengen. De trots van Oostenrijk meldt zich op grote hoogte, sémillon, bekend uit het Franse Bordeaux en het Australische Hunter Valley klampt aan en ook sauvignon blanc, u welbekend uit de Loire en het Nieuw-Zeelandse Marlborough heeft zijn bergschoenen aangetrokken. En allemaal niet voor niets. Op de pieken van de Andes vieren ze een koel-krakend feestje met appels, citrus, grapefruit, witlof, kruisbessen, passievrucht en mango. Het is een drukte van belang daar boven.

Awards

  • Tim Atkin - 93 punten (oogst 2018)
  • Robert Parker - 90 punten (oogst 2018)
  • DescoR ChadOS - 94 punten (oogst 2018)
  • 8.5 De Grote Hamersma (oogst 2017)

Over Bodega Norton

In Nederland speelt Bodega Norton de absolute hoofdrol op het gebied van Argentijnse wijnen. Dit wijnhuis staat voor kwaliteit. De Oostenrijkse zakenman Gernot Langes-Swarovski, inderdaad van de beroemde kristalfamilie, die eigenaar is, staat hier garant voor. In 1989 besloot hij zijn hobby professioneel te vervolgen.
Voor meer informatie ga naar http://www.norton.com.ar/en/vinos/argentina/vinos

Ontdek Bodega Norton

Dit is een disclaimer