Mail

Boschendal Brut Rosé

Fantastische roze bubbels uit Zuid-Afrika
Ook deze Brut rosé wordt op de tradtionele Cap Classique methode gemaakt in de wijnkelders van het Boschendal estate. De druiven voor deze wijn worden geselecteerd uit de beste wijngaarden in de Elgin Valei waarbij ze een basis wijn maken van 20% Chardonnay en de overige 80% verdeeld wordt tussen het sap van de Pinot Noir en Pinotage. Hier kunnen de druiven langzaam rijpen, waardoor er veel concentratie van aroma's en mooie speelse zuren in de wijn ontwikkelen zonder de prachtige mineraliteit te verliezen. De tweede gisting in de fles zorgt voor een extra complexe laag aan aroma's en texturen die zich over een paar jaar nog mooi ontwikkelen.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4552000
Wijnkaartnaam Boschendal Brut Rosé
Land Zuid-Afrika
Regio Franschhoek
Jaargang NV
Druif Chardonnay, Pinot Noir, Pinotage
Druif omschrijving Percentages onbekend
Bodemtype Graniet
Vinificatie Méthode Cap Classique
Lagering 100% in de fles
Lagering omschrijving 12 maanden in de fles op de fijne lie
Temperatuur 8-10°C
Bewaarpotentie 3-5 jaar
Wijn & Spijs Heerlijk als aperitief, zee vruchten, salades en kip gerechten
Sluiting Kurk
Smaak Fris en fruitige bubbel
Alcohol 12,5%
Duurzaamheid Duurzaam gecertificeerd
Veganist Nee

Boschendal Brut Rosé

Licht roze van kleur. In de neus expressieve aroma's van aardbeien, frambozen, rode kersen, grapefruit en witte bloesem met een hint van brioche en vanille. De smaak heeft een verfijnde structuur door de delicate mousse wat een frisse, fruitige en lange afdronk geeft.

Over Boschendal

Maar een paar plaatsen ter wereld kunnen claimen alles te hebben waar een wijnliefhebber naar verlangt. Boschendal Estate is zo’n unieke bestemming. Dit Boschendal Estate van wereldklasse mixt zijn rijke verleden met nieuwe innovaties. Klik snel door voor meer interessante informatie over Boschendal!

Ontdek Boschendal

Dit is een disclaimer