Mail

Domaine Billaud-Simon Chablis Grand Cru "Vaudésir" 2021

Grand Cru uit de top van Chablis
Vaudésir is een van de zeven Climats van de Chablis Grand Cru-appellatie. Een wijngaard die is genesteld in een natuurlijk amfitheater. Kwa ligging is de Vaudésir vergelijkbaar met het Climat Valmur. Vaudésir toont trots zijn complexiteit; die bestaat uit een samenwerking tussen elegantie en kracht. Net als alle Chablis Grand Cru-appellaties, laat Vaudésir na een flesrijping van 6 tot 10 jaar rijpen pas zijn volledige potentie zien. De oorsprong van de naam van het Climat Vaudésir is niet duidelijk. Het is waarschijnlijk afgeleid van 'la vallée de tous les désirs' wat 'de vallei van alle verlangens' betekent. Een prachtige naam voor een Climat die uitmuntende wijnen produceert.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916674
Wijnkaartnaam Domaine Billaud-Simon Chablis Grand Cru "Vaudésir"
Land Frankrijk
Regio Chablis
Jaargang 2021
Druif Chardonnay
Druif omschrijving 100% Chardonnay
Bodemtype Kimmeridgien
Vinificatie RVS
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Lagering omschrijving 15 tot 18 maanden in RVS
Temperatuur 10-12°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 10 tot 15 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Lekker met zeebaars of geroosterd varkensvlees
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 12,5%

Domaine Billaud-Simon Chablis Grand Cru "Vaudésir" 2021

De complexe neus bestaat uit delicate aroma’s van witte bloemen als; acacia en lindebloesem, aangevuld met mooie aroma’s van vanille en honing. De smaak heeft een rijke structuur en een levendige zuurgraad wat voor een verfijnde en lange afdronk zorgt.

Over Domaine Billaud-Simon

Domaine Billaud Simon verbouwt al sinds 1815 Chardonnay op bijna 17 hectare in het hart van de historische appellatie. De wijngaarden liggen allemaal binnen een straal van 2 kilometer vanaf het wijnhuis, op zowel de linker- als rechteroever van de Serein.
Het Domaine beschikt over vier percelen in de Grand Cru en vier percelen in de Premier Cru. Maar naast Grand & Premier Cru’s staat het huis bekend om de uitmuntende Chablis "Tête d'Or". Deze prestigieuze cuvée is gemaakt van verschillende “Village” percelen met hoogste kwaliteit.

Ontdek Domaine Billaud-Simon

Dit is een disclaimer