Mail

Domecq Manzanilla Sherry

Zeer delicate mooie sherry
Een delicaate sherry, met een vleugje ziltheid. De naam verwijst naar de smaak, waarvan wordt gezegd dat het doet denken aan kamille, of manzanilla. Serveer gekoeld met olijven, amandelen, gekookte of gegrilde garnalen.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 1972
Wijnkaartnaam Domecq Manzanilla Sherry
Land Spanje
Regio Jerez de la Frontera
Druif Palomino Fino
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 6-8°C
Bewaarpotentie 1 jaar na botteling
Wijn & Spijs Perfecte partner voor vis, schaal- en schelpdieren, kaas, witte vleeswaren en tapas.
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 15%

Domecq Manzanilla Sherry

Domecq Manzanilla is een speciale, zeer delicaat soort Fino sherry verkregen uit druiven van de Palomino gegroeid in koeler wijngaarden dichter bij de Spaanse kust. Het is dan gerijpt onder een laag van flor gist in bodegas in de kust stad Sanlúcar de Barrameda. De lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid maakt een dikkere, flor laag, wat resulteert in een bleke, droge sherry.

Over González Byass

González Byass is een familiebedrijf, opgericht in 1835, gewijd aan het maken van premium sherry’s en brandy’s in Jerez, Spanje. Bekende merken zoals Tio Pepe Fino Sherry, of de pareltjes zoals Matusalem of Apostoles hebben González Byass één van Spanje's meest bekende wijnmerken wereldwijd gemaakt. Traditie, onderzoek en kwaliteit zijn de pijlers van dit wijnhuis, die over bijna twee eeuwen aan ervaring beschikt.

Ontdek González Byass

Dit is een disclaimer