Mail

Duorum Vintage 2011

Vol van smaak
Samen met zijn jeugdvriend José Maria Soares Franco is João Portugal Ramos in 2007 begonnen met het project “Duorum” (“for two”) waar men zich richt op de potentie van de oudere wijngaarden in dit gebied wat zich kenmerkt door de bijzonder steile wijngaarden aan de oevers van de “gouden” rivier Douro (Duero). José brengt meer dan voldoende wijnkennis met zich mee, niet alleen als belangrijkste wijnmaker van Sogrape (Sandeman, Offley, Casa Ferreirinha) maar tevens was hij gedurende 27 jaar de wijnmaker van Barca Velha – de icoonwijn van Portugal.
Tijdens een diner in 2006 weet João José over te halen om gezamenlijk aan dit bijzondere project te beginnen. Nu kan José – overtuigd van de potentie van dit gebied en samen met zijn jeugdvriend – de wijnen maken die hij zelf wil maken en niet de wijnen die hij moet maken. De gecombineerde wijnkennis van deze 2 iconen in de Portugese wijnwereld, in combinatie met het streven naar top kwaliteit druiven afkomstig van oudere, hoogstaande wijngaarden met groot respect voor de natuur, zorgt voor een uniek portfolio aan (Port) wijnen.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 2210
Wijnkaartnaam Duorum Vintage 2011
Land Portugal
Regio Douro
Jaargang 2011
Druif Sousao, Tinta Roriz , Touriga Franca, Touriga Nacional
Bodemtype Leisteen
Vinificatie Pre-fermentatie op 10-12 graden gedurende 1 dag. Fermentatie op roestvrij staal.
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Een heerlijk aperitief dat past bij kaas of een stevig dessert.
Sluiting Kurk
Smaak Port
Alcohol 20%

Duorum Vintage 2011

De Duorum Vintage 2011 is een blend van oude wijnstokken van Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz en Sousão.
Deze port heeft een diepe rode kleur met intense en elegante aroma's van rijp zwart fruit zoals braam, pruim en zwarte bes. Het heeft een volle body met een goede structuur en een perfecte balans tussen zuren en het fruit, waardoor de afdronk elegant is. Daarnaast heeft de wijn een uitstekend bewaarpotentieel.

Awards

  • 94 punten - Robert Parker
  • 94 punten - Wine Spectator Magazine
  • 92 punten - Wine Enthousiast Magazine

Over João Portugal Ramos

João Portugal Ramos is een echte icoon in de Portugese wijnwereld en is reeds bijzonder vaak onderscheiden voor zijn wijnen en manier van wijn maken.

Ontdek João Portugal Ramos

Dit is een disclaimer