Mail

Faiveley Beaune 1er Cru "Clos de L'Écu" (Monopole)

Een Bourgogne met historie
De appellatie "Clos de l'Écu" dateert uit de Middeleeuwen. Deze 'clos' heeft eigenaren ingeschakeld op de tijd om de bedragen te betalen die ze verschuldigd waren aan de hertogen van Bourgogne. Het is een monopole perceel en werd in 2003 aangekocht door François Faiveley, de 6e generatie van de familie. De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Het aandeel ontsteelde druiven en hele clusters varieert afhankelijk van de vintage. De wijnen worden dagelijks geperforeerd om kleur, tannines en aroma's uit de schil van de druiven halen. Na een vattingsperiode van 19 dagende is de alcoholische gisting voltooid. De vrijloopwijn wordt afgevoerd met behulp van een zwaartekrachtsysteem terwijl de draf langzaam en voorzichtig wordt geperst om een ​​uitzonderlijk zuivere pers te verkrijgen wijn. De wijnen rijpen 14 maanden in Franse eikenhouten vaten (waarvan een derde nieuw eiken) die zijn geselecteerd vanwege hun fijne korrel en matige toast.

Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916397
Wijnkaartnaam Faiveley Beaune 1er Cru "Clos de L'Écu" (Monopole)
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Herkomst Beaune 1er Cru "Clos de L'Écu" (Monopole)
Jaargang 2020
Druif Pinot Noir
Druif omschrijving 100% Pinot Noir
Bodemtype Grind
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 14 maanden op Frans eiken (30% nieuw eiken)
Temperatuur 14-16°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 8 tot 12 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Eendenborst, rund of lamsvlees
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%
Veganist Nee

Faiveley Beaune 1er Cru "Clos de L'Écu" (Monopole)

Het toont een diepe robijn kleur en opmerkelijk zuivere tonen van rood en zwart fruit. De smaak is levendig en kruidig ​​met een verfrissend vleugje menthol.

Over Domaine Faiveley

Al 200 jaar de haute couture van de Bourgogne. Domaine Faiveley werd in 1825 door Pierre Faiveley opgericht en is ondertussen uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze en gerenommeerde wijnbedrijven in de Bourgogne.

Ontdek Domaine Faiveley

Dit is een disclaimer