Mail

Fournier Sancerre Rouge Sury en Vaux - L'Ancienne Vigne

Schaars en heerlijk
Fournier Pére et Fils is van oorsprong een familiebedrijf uit Verdigny (opgericht in 1950) en is zo’n 10 jaar geleden gekocht door de Nederlander Joost van der Does de Willebois. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in het bedrijf met als doel om nog betere wijnen te maken. Deze rode Sancerre, gemaakt van de Pinot Noir druif, heeft een mooie robijnrode kleur, sappig rood fruit, leer en kruiden in zowel de geur als smaak en zachte tannines in de afdronk.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 433516
Wijnkaartnaam Fournier Sancerre Rouge Sury en Vaux - L'Ancienne Vigne
Land Frankrijk
Regio Loire
Jaargang 2016
Druif Pinot Noir
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 12 - 14°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk bij charcuterie, boerenpate's, klein wild, kazen met notige aroma's (Gruyere) maar ook bijzonder bij gegrilde vis
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%

Fournier Sancerre Rouge Sury en Vaux - L'Ancienne Vigne

Robijnrood van kleur. In de neus aroma's van Morello kersen en leer. Volle smaak van rode bessen, tikje kruidig en zachte tannines in de afdronk.

Over Domaine Fournier

De wijnen van Fournier zijn bekend in meer dan 65 landen vanwege hun constante hoge kwaliteit. De wijnen hebben al vele prijzen gewonnen, zoals het "Concours Mondial du Sauvignon Blanc" en ontvangen mooie recensies in vele nationale en internationale gidsen en tijdschriften.

Ontdek Domaine Fournier

Dit is een disclaimer