Mail

Fournier Touraine Sauvignon Blanc

De Grote Hamersma: 9-
Een wat minder bekende en beroemde appellatie in de Loire, maar er komen hier prachtige Sauvignon's vandaan. Zoals deze Vieille Vigne (oude stokken) van Fournier. Doet niet onder voor de beroemde appellaties, maar wel een stuk voordeliger! Zeer uitbundige aroma's van exotisch fruit, perzik en bloesem, aangevuld met frisse citrustonen in de smaak en een lange afdronk.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4310
Wijnkaartnaam Fournier Touraine Sauvignon Blanc
Land Frankrijk
Regio Loire
Herkomst A.C. Touraine
Jaargang 2020
Druif Sauvignon Blanc
Bodemtype Klei
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk als aperitief, diverse visgerechten, mosselen of bij diverse (bittere) groentes zoals andijvie.
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12,5%
Veganist Nee

Fournier Touraine Sauvignon Blanc

Fournier Père et Fils is van oorsprong een familiebedrijf uit Verdigny (opgericht in 1950) en is zo’n 10 jaar geleden gekocht door de Nederlander Joost van der Does de Willebois. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in het bedrijf met als doel om nog betere wijnen te maken. Frisse witte wijn vol met exotisch fruit maar met voldoende frisheid in de afdronk.

Oordeel De Grote Hamersma: 9-
Niet schraal of kaal. Bloesemt, perzikt en doet aan kruisbespuzzelen. Lekker gevuld, grapefruity, witte peper en precies de juiste citrusdonatie.

Awards

  • 9- De Grote Hamersma (Oogst 2020)

Over Domaine Fournier

De wijnen van Fournier zijn bekend in meer dan 65 landen vanwege hun constante hoge kwaliteit. De wijnen hebben al vele prijzen gewonnen, zoals het "Concours Mondial du Sauvignon Blanc" en ontvangen mooie recensies in vele nationale en internationale gidsen en tijdschriften.

Ontdek Domaine Fournier

Dit is een disclaimer