Bijkomende informatie
Artikelnummer | 2011 |
---|---|
Wijnkaartnaam | Jackson Estate Shelter Bay Sauvignon Blanc |
Land | Nieuw-Zeeland |
Regio | Marlborough |
Jaargang | 2019 |
Druif | Sauvignon Blanc |
Lagering | 100% in een roestvrijstalen tank |
Lagering omschrijving | Na de gisting worden de jonge wijnen 5 maanden gerijpt op 'Lie' en daarna volgt de selectie en het blenden. |
Temperatuur | 8 - 10°C |
Bewaarpotentie | Op dronk |
Wijn & Spijs | "Heerlijk bij verse vissoorten, frisse salades op basis van vinaigrette, Mediterrane gerechten met knoflook, schaal- en schelpdieren. " |
Sluiting | Kurk |
Smaak | Licht, fris en fruitig wit |
Alcohol | 13% |
Jackson Estate Shelter Bay Sauvignon Blanc
De druiven worden in de Wairau Valley beschermd tegen de oceaanwind en kunnen zodoende ultiem rijpen met een rijke sauvignon blanc tot gevolg. Uitbundig tropisch fruit met grassige tonen en een licht romige structuur met citrus in de afdronk. Dit is een bijzonder mooi gebalanceerde wijn.
Dit is een disclaimer