Mail

La Miranda de Secastilla Garnacha Blanca

De Grote Hamersma: 8.5
Op hoger gelegen wijngaarden in Somontano, groeien de witte Garnacha druiven van Secastilla. Een mysterieus gebied, omgeven door mist in de ochtend en volle zon in de middag. De wijn heeft 4 maanden op eikenhouten vaten gerijpt, maar zit vol met frisheid. Geweldig rijke en volle wijn, een mooi alternatief voor Chardonnay.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 1471
Wijnkaartnaam La Miranda de Secastilla Garnacha Blanca
Land Spanje
Regio Somontano
Jaargang 2018
Druif Garnacha
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Het combineert perfect met voorgerechten zoals salades, vis-, rijst-, foie-gras en geitenkazen.
Sluiting Kurk
Smaak Romig en elegant wit
Alcohol 13,5%

La Miranda de Secastilla Garnacha Blanca

De wijn is helder met een groenachtige kleur. Het toont een reeks elegante, subtiele aroma's die de drinker verleiden om ze beter te leren kennen. Eerst mild in de mond waarnaar de wijn meer ronde expressie krijgt met een aangename smaak die lang nablijft.

Oordeel De Grote Hamersma: 8.5
De garnacha blanca (aan de andere kant van de Pyreneeën in Frankrijk grenache blanc) is ogenschijnlijk een wat saaie druif met te weinig zuren om er iets fatsoenlijks mee te doen als solist. Maar dankzij de moderne wijnmaaktechnieken kunnen er soms kleine wondertjes verricht worden. Zoals door de wijnmakers van Viñas del Vero, de beste bodega in Somontano. Daar hebben ze zijn sap bijvoorbeeld koel gevinificeerd, een tijdje op zijn eigen gisten gehouden en het bovendien nog wat Frans eiken gegeven. En dan gebeurt er toch wat. De 2017 kwam als rijp sap tot ons, met dikte, structuur en volume. Met tutti frutti en ander gedroogd geel fruit. De 2018 meldt zich nu prompt en monter. Een groentje dat nog nat is achter de oren. Lavendelwater, gele grapefruit en limoen, maar wel al met diezelfde gedistingeerde bitters en zonnige specerij. Anders, maar onverminderd goed.

Awards

  • James Suckling - 90 punten (oogst 2019)
  • Mundus Vini - Goud (oogst 2017)
  • 8.5 De Grote Hamersma (oogst 2017)
  • Gold Medal - Grenaches du Monde Competition (2018)
  • International Wine Challenge - 90 punten (2018)

Dit is een disclaimer