Mail

Kappa Pisco

Best White Spirit in the World!
Kappa Pisco is een Chileens distillaat van witte druiven. Wereldberoemd als Pisco Sour, het klassieke aperitief gemaakt van Pisco, limoen en opgeklopt eiwit. In 2015 is Kappa Pisco uitgeroepen tot ‘Best White Spirit in the World’ door de San Francisco World Spirits Competition. Dit is de grootste, meest invloedrijke, internationale competitie in Amerika, dit betekende de definitieve doorbraak van Pisco.


Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 3160
Wijnkaartnaam Kappa Pisco
Land Chili
Druif Muscat
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk als basis voor cocktails of puur met ijs en een schijfje citroen.
Sluiting Kurk
Alcohol 42,5%

Kappa Pisco

Kappa Pisco is een brandy en een distillaat van de witte druiven Moscatel Rosada & Muscat Alexandria. De druiven, het wijn maken, distilleren en bottelen mag alleen in Atacama en Coquimbo plaatsvinden in het noorden van Chili. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden die liggen tussen 490 en 1.400 meter boven zeeniveau.

Wereldberoemd als Pisco Sour, het klassieke aperitief gemaakt van Pisco, limoen en opgeklopt eiwit. In 2015 is Kappa Pisco uitgeroepen tot ‘Best White Spirit in the World’ door de San Francisco World Spirits Competition. Dit is de grootste, meest invloedrijke, internationale competitie in Amerika, dit betekende de definitieve doorbraak van Pisco.

Awards

  • Best White Wine Spirit in the World - 2015, San Francisco World Spirits Competition

Over Lapostolle

De familie Marnier-Lapostolle, oprichter en eigenaar van het wereldbekende likeurmerk Grand Marnier, is ook al generaties lang bezig met het maken van prachtige wijnen. De icoonwijn is Clos Apalta, misschien wel de beste wijn van Zuid Amerika...

Ontdek Lapostolle

Dit is een disclaimer