Mail

Lusco Pazo Piñeiro Albariño

Luxe Albarino
De Pazo Piñiero wijngaarden, vernoemd naar het 16e eeuwse landhuis, behoren tot de uitzonderlijke gebieden waar de Albariño druif optimaal tot zijn recht komt. Geplant op een bodem van verbrokkeld graniet en gesitueerd in het gedeelte van het D.O. met de minste regenval. Een bijzonder terroir dat de zuivere expressie van de druif tot zijn recht laat komen in een intense wijn met een puur karakter en een levendige frisheid.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 1405
Wijnkaartnaam Lusco Pazo Piñeiro Albariño
Land Spanje
Regio Rias Baixas
Jaargang 2016
Druif Albariño
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Mooi bij verschillende tapas gerechten, vis van de grill en volle salades
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 13%

Lusco Pazo Piñeiro Albariño

Een heldere kleur met lichtgroene accenten. Superfris, mooie hoge zuurgraad en een parfumige neus. In de smaak amandel, lichte vanille en voorzien van een intense fruitimpressie.

Awards

  • James Suckling - 91 punten (oogst 2016)
  • Wine Enthusiast - 92 punten (oogst 2018)

Over González Byass

González Byass is een familiebedrijf, opgericht in 1835, gewijd aan het maken van premium sherry’s en brandy’s in Jerez, Spanje. Bekende merken zoals Tio Pepe Fino Sherry, of de pareltjes zoals Matusalem of Apostoles hebben González Byass één van Spanje's meest bekende wijnmerken wereldwijd gemaakt. Traditie, onderzoek en kwaliteit zijn de pijlers van dit wijnhuis, die over bijna twee eeuwen aan ervaring beschikt.

Ontdek González Byass

Dit is een disclaimer