Mail

Bodega Norton Lote Malbec Gift pack - 3 flessen

3 unieke Malbec wijngaarden

In elke wijngaard bestaat altijd een plek waar de Terroir zijn piek bereikt. Het resultaat van deze uitdrukking van de natuur, gecombineerd met de passie van onze wijnmakers komen tot uiting in deze unieke wijn. Nu beschikbaar in een unieke giftpack van drie verschillende Lote's, elk met een uniek terroir expressie.

Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 0768
Wijnkaartnaam Bodega Norton Lote Malbec Gift pack
Land Argentinië
Regio Mendoza
Jaargang 2012
Druif Malbec
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 10 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij gegrild vlees, geroosterde groenten en zachte kazen
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%

Bodega Norton Lote Malbec Gift pack - 3 flessen

Drie van de beste terroirs voor Malbec in één luxe giftbox.

- Lote Lunlunta is een Single Vineyard afkomstig van de wijngaard Lunlunta, een zeer oude wijngaard dichtbij het domein. De bodem bestaat uit alluviaal (rivier sediment) en klei met grote stenen. Een krachtige en verfijnde expressie van malbec.

- Lote la Colonia is een Single Vineyard van de wijngaard Finca la Colonia, gelegen aan de voet van de Andes. Deze stokken staan op een bodem van rivier sediment en rijk slib met grote stenen. Een stevige malbec met ferme taninnes.

- Lote Agrelo is een Single Vineyard van de wijngaard Agrelo, een oude wijngaard midden op het domein. De bodem bestaat uit diepe rivierafzettingen en leem, typisch voor Mendoza.Het resultaat is een aromatische malbec met veel structuur. 

Geniet van de drie beste wijngaarden van Bodega Norton!

Awards

  • Tim Atkin - 92 punten

Over Bodega Norton

In Nederland speelt Bodega Norton de absolute hoofdrol op het gebied van Argentijnse wijnen. Dit wijnhuis staat voor kwaliteit. De Oostenrijkse zakenman Gernot Langes-Swarovski, inderdaad van de beroemde kristalfamilie, die eigenaar was, staat hier garant voor. In 1989 besloot hij zijn hobby professioneel te vervolgen.
Voor meer informatie ga naar http://www.norton.com.ar/en/vinos/argentina/vinos

Ontdek Bodega Norton

Dit is een disclaimer