Mail

Primus The Blend

Smaakvolle Chileen
De wijngaarden zijn omringd door inheemse bossen, waar de Andes en kust elkaar bereiken. De druiven die hierin worden gebruikt
komen van de hogere hellingen van dit landgoed. Alle wijngaarden en de druiven zijn biologisch onderhouden en geteeld,

Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 3210
Wijnkaartnaam Primus The Blend
Land Chili
Regio Colchagua Valley
Jaargang 2017
Druif Cabernet Sauvignon, Carménère, Merlot, Petit Verdot
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Gergrild vlees en sterke kazen
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 13,5%
Duurzaamheid Biologisch werkend

Primus The Blend

Een exotische geur van kruiden en toast met een hint van munt en tabak als gevolg. Dit met de krachtige smaak van exotische kruiden en rijp fruit. Indrukken van kersen, zwarte bessen en soepele tanines maken deze wijn zeer compleet. Een blend die de diversiteit van elk van onze wijngaarden samenbrengt
Cabernet Sauvignon is de basis en biedt structuur, terwijl Merlot zorgt voor de smaakexplosie. Carménère geeft zachtheid, gecombineerd met de complexe afwerking van de Petit Verdot.
Cabernet Franc zorg voor de elegante afronk en de langdurige smaak.

Awards

  • Tim Atkin - 92 punten (oogst 2018)
  • James Suckling - 90 punten (oogst 2018)

Over Primus

Primus streeft naar het creëren van de beste expressie van wijn van de meest opvallende druiven in onze velden. Elk van de erkende beroepen heeft een onderscheidend zegel waarmee we een uitstekende wijn kunnen leveren.

Druiven voor Primus worden met de hand geoogst in biologisch bewerkte wijngaarden. Gisting vindt uitsluitend plaats in open vijvers met inheemse gisten, waardoor het potentieel van elke variëteit wordt gemaximaliseerd. Dit wordt aangevuld door de veroudering in verschillende containers - en Franse eiken vaten - die hun evolutie voltooien, waarbij het beste fruit van onze valleien wordt omgezet in expressieve wijnen, van grote elegantie, balans en frisheid. Een perfecte aanvulling voor verschillende gastronomische stijlen.

Ontdek Primus

Dit is een disclaimer