Mail

Antinori Guado al Tasso 2019

De topwijn uit Bolgheri
De topwijn van het Guado al Tasso estate in Bolgheri. Piero Antinori is altijd betrokken geweest bij de beroemde wijnen uit dit gebied en heeft sinds begin jaren 90 zijn eigen topwijn: Guado al Tasso. Een Bordeauxblend die de laatste jaren de buren (Sassicaia en Ornellaia) naar kroon steekt als topwijn van het gebied. Geweldig krachtige wijn met een lang leven voor zich.

Guado al Tasso is een blend van Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en een klein beetje Petit Verdot. Deze blend geeft als geen ander de complexiteit en elegantie van het Bolgheri terroir weer. Samen met Sassicaia, Ornellaia en Masseto vormt Guado al Tasso de top van het gebied. 2019 was geen normaal jaar qua weersomstandigheden met koude temperaturen in April en Mei met een hete en droge periode in de zomer. Door de stabiele maanden Ausustus en September hebben alle druiven hun perfecte rijpheid bereikt om weer een prachtige wijn met veel potentie te produceren.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4936190
Wijnkaartnaam Antinori Guado al Tasso
Land Italië
Regio Toscane
Herkomst Bolgheri Superiore DOC
Jaargang 2019
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Druif omschrijving 65% Cabernet Sauvignon, 25% Cabernet Franc, 10% Merlot
Bodemtype Leem (kiezel en aarde)
Vinificatie RVS
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 20 maanden in nieuwe Frans eikenhouten vaten
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie 20 jaar en langer
Wijn & Spijs Heerlijk bij een paddenstoelen risotto, gegrild of gebraden vlees.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en houtgelagerd rood
Alcohol 14,5%
Duurzaamheid Traditioneel werkend
Veganist Onbekend

Antinori Guado al Tasso 2019

Intens robijnrood van kleur. In de geur elegante en expressieve aroma’s van rode kersen, aalbessen en rode pruimen naast wat tonen van rozemarijn, mint en zoethout. De smaak heeft een volle structuur met verfijnde tannine en wat tonen van koffie, rode en blauwe bessen en cederhout wat een lange en fijne afdronk geeft.

Over Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee bezig. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

Ontdek Antinori

Dit is een disclaimer