Mail

Antinori Guado al Tasso 2014

De topwijn uit Bolgheri
De topwijn van het Guado al Tasso estate in Bolgheri. Piero Antinori is altijd betrokken geweest bij de beroemde wijnen uit dit gebied en heeft sinds begin jaren 90 zijn eigen topwijn: Guado al Tasso. Een Bordeauxblend die de laatste jaren de buren (Sassicaia en Ornellaia) naar kroon steekt als topwijn van het gebied.
Geweldig krachtige wijn met een lang leven voor zich.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916017
Land Italië
Regio Toscane
Herkomst Bolgheri DOCG
Jaargang 2014
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Druif omschrijving Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot
Bodemtype Leem (kiezel en aarde)
Vinificatie Worden apart per wijngaardplot en per druivensoort ontvangen in de winery. Handmatige selectie en vervolgens apart vergist in kleine RVS tanks.
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving Worden per druivensoort apart in kleine eikenhouten vaten gerijpt voor 1 jaar, vervolgens geblend en 6 maanden op kleine houten vaten verder gerijpt. Na botteling wordt de wijn nog een jaar gerijpt op fles.
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 10 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Perfect in combinatie met rood vlees
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%

Antinori Guado al Tasso 2014

Indrukwekkende diepe robijnrode kleur. Explosief in de geur met elegante aroma’s van rood fruit, naast tonen van rozemarijn, mint en zoethout. De smaak is fantastisch: een aaneenschakeling van koffie, bessenfruit en hout, samen met fluweelzachte, maar duidelijk aanwezige tannines geven een heel mooie, droge rode wijn. Fijn gestructureerd en complex, in balans en eindigend met een lange afdronk.
De afdronk verraadt een grote toekomst. Nu drinken is decanteren.

Awards

  • James Suckling - 93 punten (oogst 2014)
  • Robert Parker - 93 punten (oogst 2014)

Over Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee bezig. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

Ontdek Antinori

Dit is een disclaimer