Vinas del Vero

Vinas del Vero

Spanje, Somontano (het verborgen Spanje) Somontano (Noord Spanje) bestaat uit spectaculaire landschappen met kliffen en ravijnen rond de rivier de Vero waar kleine middeleeuwse dorpen gebouwd van steen, zijn verscholen aan de voet van de Pyreneeën. Door deze unieke ligging tussen de bergen en de Middellandse zee blijft het hier aangenaam koel en krijgen de druiven een frisse, fruitige smaak. Die frisheid is kenmerkend voor het gebied en kom je dan ook tegen in de wijnen van Viñas del Vero.

Somontano is een kleinschalig gebied (4.500 hectare wijngaarden, Rioja bedraagt 68.000) met extreme contrasten. Zo zijn de winters er hard en de zomers intens maar kort. Het is een golvend landschap, bestaande uit kleine kavels, op verschillende hoogtes en daardoor verschillende bodems met elk hun eigen microklimaat.

Secastilla:
De wijngaard Secastilla is het meest noordelijk gelegen in de regio Somontano. Een klein verborgen gebied die aan het einde van de 20e eeuw werd herontdekt.
Het is een uniek mediterraans microklimaat, met uitzonderlijke omstandigheden waar wijnstokken groeien langs olijf- en amandelboomgaarden en waar de lokale bevolking jaagt op wilde truffels

Garnacha wordt sinds mensenheugenis gekweekt in Somontano. Uit grondstudies blijkt dat de Romeinen 2000 jaar geleden al deze druivensoort hier verbouwden.
De oude wijngaarden van Secastilla werden geplant in de jaren 1940 en zijn dus bijna 80 jaar oud. Het toont ook de finesse die afkomstig is van de wijnstokken die 40 jaar geleden zijn geplant. De wijn geeft de aroma's die typerend zijn voor de Garnacha (rijp fruit), aangevuld met een subtiele smaak waarin het effect van de houtlagering mooi naar voren komt.

Blecua
Deze wijn heeft zoveel prijzen en onderscheidingen gekregen dat het wordt beschouwd als een van de beste Spaanse wijnen en daarmee direct ook de beste van de wereld.
Blecua heeft een iconische status verworven in zijn de regio van Somontano en wordt alleen gemaakt in uitzonderlijke jaargangen.

Heel kleine hoeveelheden van deze wijn worden geproduceerd als gevolg van een drievoudig selectieproces, waarbij het team kiest voor de allerbeste ranken in de wijngaard, de allerbeste druiven in de wijnmakerij en de allerbeste vaten in de laatste kelder selectie.
Werk in deze wijngaarden wordt uitsluitend met de hand uitgevoerd, met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en voortdurende controle. Kortom: Het is intensief om deze wijn te produceren en er zijn maar beperkt flessen van beschikbaar!

Klik hier voor meer achtergrondinformatie.

Producten {{ (view.page - 1) * view.itemsPerPage + 1}} - {{ (view.page - 1) * view.itemsPerPage + filteredProducts.length }} van {{ filteredProductCount }}

{{sort.label}}

Bezig met laden...

Producten {{ (view.page - 1) * view.itemsPerPage + 1}} - {{ (view.page - 1) * view.itemsPerPage + filteredProducts.length }} van {{ filteredProductCount }}