Mail

Paul Jaboulet Aîné Domaine de Thalabert 2016 bio

De Grote Hamersma: 9
Onze favoriet als het om prijs-kwaliteit gaat. De grootste 'oude stokken Syrah' wijngaard ter wereld en een voorbeeld voor iedereen die Syrah/Shiraz maakt in de wereld. Veel wijnmakers uit Chili, Italië, Zuid-Afrika en Australië komen hier kijken hoe je Syrah maakt. Een geweldige Crozes-Hermitage met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Kan 10-15 jaar verder rijpen tot een ultieme, rijke en gulle wijn.

Oordeel De Grote Hamersma: 9
Soort wellustige bramigheid, zwarte bessen, gewelde pruimen, kruidigheid en het zachte, smeuïge van gesmolten bittere chocolade. Wat me opvalt: veel Crozes beoordeeld dit jaar. Dit was een van de beste.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 826016
Wijnkaartnaam Paul Jaboulet Aîné Domaine de Thalabert 2015
Land Frankrijk
Regio Rhône
Jaargang 2016
Druif Syrah / Shiraz
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 8-20 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Mooie combinatie bij gerechten met rood vlees, wild en lam en bij smaakvolle kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 13%

Paul Jaboulet Aîné Domaine de Thalabert 2016 bio

Diepe robijnrode kleur. Zeer rijk en complex aroma met tonen van rijp fruit zoals zwarte bessen en bramen die zich ontplooien in prettig evenwicht met kruiden als koriander, peper en een vleug zoethout. Levendige wijn, intens van smaak, rijk en complex met een goede tanninestructuur.

Awards

  • De Grote Hamersma: 9 (Oogst 2016)

Over Jaboulet

Jaboulet heeft eigen wijngaarden in de Noord-Rhône op de beroemde Hermitageheuvel, in Crozes-Hermitage, Cornas en Saint-Peray. Maar ook in Zuid-Rhône hebben zij wijngaarden in onder meer Châteauneuf-du-Pape, Gigondas en Vacqueras. Tevens wordt al generaties lang samengewerkt met wijnbouwers in alle belangrijke appellations van de Rhônestreek.

Ontdek Paul Jaboulet

Dit is een disclaimer