Mail

Paul Jaboulet Parallèle 45 Rouge Bio

De Grote Hamersma: 8+
Een heerlijke Cotes du Rhone vol drop, rood fruit en een zachte houttoon. Drinken wij graag bij stoofgerechten, mooi rood vlees, en zelfs wildgerechten. Biologisch.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8201
Wijnkaartnaam Paul Jaboulet Aîné Parallèle 45 Rouge
Land Frankrijk
Regio Rhône
Jaargang 2018
Druif Grenache, Syrah / Shiraz
Lagering Deels in een betonnen vat, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Mooi bij (gegrild) rood vlees, haas, ree, gevogelte en stevige kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 14%

Paul Jaboulet Parallèle 45 Rouge Bio

Diepe kersenrode kleur. Zeer aromatisch en fruitig, uitnodigend in geur en aantrekkelijk van smaak. De geur kent zwoele aroma’s van divers rood fruit, zoals aardbeien en frambozen, en een vleug exotische specerijen. Mooi gestructureerde smaak, elegant met ronde tannines en een levendige afdronk met wat specerijen zoals peper en zoethout.

Oordeel De Grote Hamersma: 8+ Paul Jaboulet Aîné heeft er in ieder geval zijn biologische stokken geplant, en trakteert op lekker kek Rhônerood. Met zwarte peper en allerhande kruiderij, plus koele braam, blauwe bes en een handjevol tanninen.

Awards

  • 8+ - De Grote Hamersma (oogst 2017)

Over Jaboulet

Jaboulet heeft eigen wijngaarden in de Noord-Rhône op de beroemde Hermitageheuvel, in Crozes-Hermitage, Cornas en Saint-Peray. Maar ook in Zuid-Rhône hebben zij wijngaarden in onder meer Châteauneuf-du-Pape, Gigondas en Vacqueras. Tevens wordt al generaties lang samengewerkt met wijnbouwers in alle belangrijke appellations van de Rhônestreek.

Ontdek Paul Jaboulet

Dit is een disclaimer