Mail

Prunotto Barbera d’Alba

De Grote Hamersma: 8,5
Sinds 1989 is Prunotto in handen van de iconische wijnmakersfamilie Antinori. Deze samenwerking heeft de kwaliteit van wijnen naar een nog hoger niveau getild. Een magisch huwelijk: Piemonte, Antinori en Prunotto. Daar kunnen alleen maar klassewijnen vandaan komen! Naast authentieke Barolo's maken ze ook deze fruitige Barbera. Perfect als begeleider van antipasti, pastasalades en gewoon als aperitief.

Oordeel De Grote Hamersma: 8,5
In Piemonte leidde het bij de barbera tot grote vrolijkheid. Ondanks zijn 14,5 procent een bijkans dartele rosso, met volop kersenuitspattingen, buitelende bessen, rond dwarrelende rozenblaadjes en een snufje specerij in een overigens niet vergeefse poging om een ander nog wat serieuzer cachet te geven.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4103
Wijnkaartnaam Prunotto Barbera d’Alba
Land Italië
Regio Piemonte
Herkomst D.O.C. Barbera d'Alba
Jaargang 2018
Druif Barbera
Druif omschrijving 100% Barbera
Bodemtype Klei
Vinificatie Bij binnenkomst van de oogst worden de de druiven ontsteelt en gekneusd. Maceratie en fermentatie vinden plaats op roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt daarna nog enkele maanden op Frans eiken, waarna hij wordt gebotteld.
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving Enkele maanden rijping op Frans eiken.
Temperatuur 16°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 3-5 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Deze veelzijdige wijn is geschikt als begeleider van ‘antipasti’, diverse vleesgerechten en kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%
Duurzaamheid Duurzaam werkend
Veganist Nee

Prunotto Barbera d’Alba

Levendige, robijnrode kleur. Rijke geur met aroma’s van donker fruit, specerijen, hout en rozen. Volle en harmonieuze smaak. Een heerlijke, zachte Barbera met een fruitig karakter.

Awards

  • De Grote Hamersma: 8,5 (Oogstjaar 2018)

Over Prunotto

In 1989 werd Prunotto overgenomen door het Italiaanse kwaliteitshuis Antinori en zonder enige twijfel zijn zij de beste partij die de kwaliteit van de deze topwijnen uit Piemonte kan waarborgen.

Ontdek Prunotto

Dit is een disclaimer