Mail

Prunotto Barolo Bussia

Klassiek gemaakte verfijnde Barolo!
Het paradepaardje van Prunotto. De druiven voor deze wijn groeien in het 'amfitheater' voor het wijnhuis in Bussia, Monforte d'Alba. Gericht op het zuiden/zuid-westen ontwikkelt de Nebbiolo druif hier een prachtige complexiteit. Met deze wijn heeft Prunotto het gebruik van 'single vineyard' vermelding op wijnen uit het gebied geïntroduceerd. Dit was in 1961. De passie voor het wijn maken is doorgegeven van Alfredo Prunotto naar Beppe Colla, wijnmaker en vriend van de familie. Het de hulp van Antinori is Prunotto tot een toonaangevend wijnhuis uitgegroeid met hun klassiek gemaakt Barolo's. Puntgave klassieke wijnen uit Piemonte!

Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4102
Wijnkaartnaam Prunotto Barolo Bussia
Land Italië
Regio Piemonte
Herkomst D.O.C.G. Barolo Bussia
Jaargang 2017
Druif Nebbiolo
Druif omschrijving 100% Nebbiolo
Bodemtype Kalk
Vinificatie Bij binnenkomst van de oogst worden de druiven met de hand geselecteerd ontsteelt en gekneusd. Maceratie en fermentatie vindt plaats op roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt 18 maanden op vaten van verschillende groottes. hierna wordt de wijn gebotteld.
Lagering Deels op grote houten vaten
Lagering omschrijving zo'n 18 maanden op houten vaten van verschillende groottes, daarna verdere flesrijping.
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog tot 25 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs De stevige structuur maakt deze wijn de ideale begeleider van onder andere wild en natuurlijk gerechten met truffel, het ‘goud’ uit de regio.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13,5%
Duurzaamheid Duurzaam werkend
Veganist Nee

Prunotto Barolo Bussia

Een levendige granaatrode kleur. Deze eerste ‘Single Vineyard’ wijn uit Piemonte heeft een complexe neus met florale aroma's en tonen van rood fruit. Krachtige smaak met gebalanceerde zachte, zoete tannines en een lange afdronk.


Awards

  • James Suckling - 93 punten (oogst 2015)
  • Wine Advocate - 94 punten (oogst 2015)
  • James Suckling - 94 punten (oogst 2016)

Over Prunotto

In 1989 werd Prunotto overgenomen door het Italiaanse kwaliteitshuis Antinori en zonder enige twijfel zijn zij de beste partij die de kwaliteit van de deze topwijnen uit Piemonte kan waarborgen.

Ontdek Prunotto

Dit is een disclaimer