Mail

Prunotto Roero Arneis

Een verborgen parel uit Piemonte
De zanderige bodem in de Roero geeft subtiele en verfijnde wijnen. Zo ook deze elegante Roero Arneis van Prunotto in Piemonte. Lagering op roestvrij stalen vaten benadrukt de frisse kenmerken van deze witte Italiaan. De Arneis druif werd lang gebruikt om in te blenden in de Barolo. Toen dit niet langer werd gedaan is de aanplant van de druif bijna verdwenen. Totdat een aantal producenten uit de regio besloot de druif te gebruiken om een 100% Arneis wijn te maken. Gelukkig kunnen wij dankzij deze beslissing blijven genieten van Roero Arneis.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4111
Wijnkaartnaam Prunotto Roero Arneis
Land Italië
Regio Piemonte
Herkomst D.O.C.G. Roero Arneis
Jaargang 2018
Druif Arneis
Druif omschrijving 100% Arneis
Bodemtype Zand
Vinificatie De druiven worden voorzichtig ontsteelt en geperst. Er volgt een gecontroleerde vergisting op roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt nog enkele maanden in de tanks voordat hij gebotteld wordt.
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Lagering omschrijving Aantal maanden in roestvrijstalen tanks
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk als aperitief of een mooie combinatie bij salades, Aziatische gerechten en gerechten met vis en wit vlees.
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 13,5%
Duurzaamheid Duurzaam werkend
Veganist Nee

Prunotto Roero Arneis

Gele kleur met groene hints. Een neus van amandelen en frisse tonen van citrus en sinaasappelschil. Een frisse en fruitige smaak waar de zuren en het rijpe fruit in perfecte balans zijn met elkaar.

Over Prunotto

In 1989 werd Prunotto overgenomen door het Italiaanse kwaliteitshuis Antinori en zonder enige twijfel zijn zij de beste partij die de kwaliteit van de deze topwijnen uit Piemonte kan waarborgen.

Ontdek Prunotto

Dit is een disclaimer