Mail

Ritual Pinot Noir

Bijzondere Pinot Noir
De Casablanca-vallei heeft een koel klimaat en bevind ziich in het noordwesten van het kustgebied in Chili.
Door zachte briesjes vanuit de Stille Oceaan en vroege ochtendmist zijn de omstandigheden ideaal voor het produceren van deze wijnen.

Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 3209000
Wijnkaartnaam Ritual Pinot Noir
Land Chili
Regio Casablanca Valley
Jaargang 2018
Druif Pinot Noir
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Past goed bij gegrilde tonijn en zeevruchten risotto
Sluiting Kurk
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 13,5%
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd
Veganist Nee

Ritual Pinot Noir

Een Pinot Noir met opmerkelijk aroma's van bloemen, kersen en frambozen. In de mond, heldere fruitsmaken met een prachtige textuur en buitengewone zuurgraad. Soepel en evenwichtig met een lange, zijdeachtige en fluweelachtige afwerking.

Awards

  • James Suckling - 92 punten (oogst 2019)

Over Primus

Primus streeft naar het creëren van de beste expressie van wijn van de meest opvallende druiven in onze velden. Elk van de erkende beroepen heeft een onderscheidend zegel waarmee we een uitstekende wijn kunnen leveren.

Druiven voor Primus worden met de hand geoogst in biologisch bewerkte wijngaarden. Gisting vindt uitsluitend plaats in open vijvers met inheemse gisten, waardoor het potentieel van elke variëteit wordt gemaximaliseerd. Dit wordt aangevuld door de veroudering in verschillende containers - en Franse eiken vaten - die hun evolutie voltooien, waarbij het beste fruit van onze valleien wordt omgezet in expressieve wijnen, van grote elegantie, balans en frisheid. Een perfecte aanvulling voor verschillende gastronomische stijlen.

Ontdek Primus

Dit is een disclaimer