Mail

Tormaresca Bocca di Lupo

Het vlaggenschip van het gelijknamige estate
De absolute top wijn van Tormaresca, de befaamde wijnmakers uit de hak van Italië. Gemaakt van de lokale druif Aglianico. Zeer beperkt beschikbaar.

Bocca di Lupo heeft op het label een afbeelding van een munt met hierop een wolf. Puglia is onder andere bewoond door de Grieken. Zij produceerden munten met hierop afgebeeld dieren uit het gebied. Destijds was de wolf een veel geziene gast in het gebied. Door de eeuwen heen is hij verdwenen en zijn plek is vandaag de dag ingenomen door de vos. Vossen en druiven zijn alleen een minder goede combinatie. Met de kennis van de Grieken worden er in het gebied weer wolven geïntroduceerd. Zij kunnen vossen doden en zo kan de balans in het gebied weer op een natuurlijke manier worden hersteld.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4210
Wijnkaartnaam Tormaresca Bocca di Lupo
Land Italië
Regio Puglia
Herkomst D.O.C. Castel del Monte
Jaargang 2014
Druif Aglianico
Druif omschrijving 100% Aglianico
Bodemtype Kalk
Vinificatie De druiven worden met de hand geoogst. Vervolgens worden ze ontsteelt en geselecteerd, alleen de beste druiven worden gebruikt. Na de alcoholische fermentatie volgt een rijpingsperiode op hout en na botteling nog een rijping op fles.
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 15 maanden houtrijping, 1 jaar flesrijping
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 8 -12 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij rood vlees, wild, kalfsvlees en kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14,5%
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd
Veganist Nee

Tormaresca Bocca di Lupo

Donkere robijnrode kleur. Het inheemse ras Aglianico geeft in geur en smaak zijn prachtige complexiteit prijs. Een geconcentreerde geur met klein rood fruit en kersen in alcohol, naast tonen van specerijen, mint en hout.
Krachtig maar elegant met een volle aanzet. De ronde tannines geven de wijn ruggengraat en een mooie balans. Bocca di Lupo is een biologisch gecertificeerde wijn. De wijn heeft een houtrijping van 15 maanden gehad in voornamelijk Franse vaten. Na botteling is de wijn nog een jaar in de fles gerijpt.

Awards

  • 93 points Falstaff
  • 3 stelle Veronelli +
  • 95 points Doctor Wine (Cernilli)
  • Wine Advocate - 92+ (Jaargang 2015)

Over Tormaresca

In het zuiden van Italië, oftewel de hak van de laars, is sinds de komst van Tormaresca de wijnbouw sterk in opkomst. Jaren geleden de beroemde familie Antinori hun expertise hier op los te laten. Dat is de familie wel toevertrouwd.

Ontdek Tormaresca

Dit is een disclaimer