Mail

Tormaresca Neprica Primitivo

Rijp donker fruit
Tormaresca is het Pugliaanse estate van Antinori, uit de hak van de laars. Sinds de jaren 90 produceert Antinori hier verschillende wijnen. De Primitivo is een zeer populaire druif geworden de afgelopen jaren en Tormaresca produceert inmiddels verschillende Primitivo wijnen waarvan 1 als allereerste wijn uit het gebied in de top100 van Wine Spectator terecht is gekomen. De naam Tormaresca staat voor 'toren aan zee' en verwijst naar zowel de geschiedenis als de plek. Langs de kust zijn nog vele oude wachttorens te vinden. Deze NePriCa Primitivo is een heerlijke fruitige wijn, perfect als aperitief of bij stevige gerechten.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4205000
Wijnkaartnaam Tormaresca NèPriCa Primitivo
Land Italië
Regio Puglia
Herkomst I.G.T. Puglia
Jaargang 2020
Druif Primitivo
Druif omschrijving 100% Primitivo
Bodemtype Kalk
Vinificatie Bij binnenkomst van de oogst worden de de druiven ontsteelt en gekneusd. Alcoholische fermentatie vindt plaats op roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt zo’n 8 maanden in deze tanks en na botteling nog zo’n 4 maanden op fles.
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Lagering omschrijving 8 maanden roestvrijstalen tanks, 4 maanden flesrijping
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Deze NePriCa Primitivo is een heerlijke fruitige wijn, perfect als aperitief of bij lichte vleesgerechten
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13,5%
Duurzaamheid Duurzaam werkend
Veganist Nee

Tormaresca Neprica Primitivo

Een primitivo met een herkenbare neus van rijp rood fruit en mooi in balans met tonen van specerijen. Zoals een zuidelijke italiaan vaker laat zien, is deze Neprica Primitivo zacht van smaak maar met een mooie body en lange warme afdronk.

Awards

  • Van de wijnmakers van Antinori

Over Tormaresca

In het zuiden van Italië, oftewel de hak van de laars, is sinds de komst van Tormaresca de wijnbouw sterk in opkomst. Jaren geleden de beroemde familie Antinori hun expertise hier op los te laten. Dat is de familie wel toevertrouwd.

Ontdek Tormaresca

Dit is een disclaimer