Mail

Tormaresca Paiara Rosso

De Grote Hamersma: 8
De rode huiswijn van Tormaresca, eigendom van de familie Antinori. Een (h)eerlijke fruitige rode wijn uit het zuiden van Italië, met aangename en soepele tannines. De serie dankt haar naam aan de traditionele huisjes van gestapelde stenen ‘Paiara’, nog steeds veelvuldig te vinden in het landschap van Puglia.

Oordeel De Grote Hamersma: 8
Rood van Antinori, al generaties Toscaanse wijngrootmacht, thans in handen van Piero en zijn drie dochters. En die weten ook in de hak van de Laars hoe de druiven ervoor hangen. Maakten met Paiara een zwoele, sappige, kruidige, zonnige en behaaglijk blend met multinational cabernet en lokal hero negroamaro, de zwartbittere.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4220
Wijnkaartnaam Tormaresca Paiara Rosso
Land Italië
Regio Puglia
Herkomst I.G.T. Puglia
Jaargang 2017
Druif Cabernet Sauvignon, Negroamaro
Bodemtype Kalk
Vinificatie Bij binnenkomst van de oogst worden de de druiven ontsteelt en gekneusd. Alcoholische fermentatie vindt plaats op roestvrijstalen tanks. Hierna wordt de wijn gebotteld.
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Lagering omschrijving Geen extra lagering
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Jong drinken
Wijn & Spijs Mooie combinatie bij Mediterrane gerechten, gerechten met rood vlees en charcuterie.
Sluiting Schroefdop
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 13%
Duurzaamheid Duurzaam werkend
Veganist Nee

Tormaresca Paiara Rosso

Robijnrood gekleurd. In de geur diverse donkere en roodfruit-aroma’s, pruimen en wat kruidige tonen. Zachte smaak, maar rijk van structuur. Fruitig, met aangename en soepele tannines en een mooie balans.

Awards

  • Van de wijnmakers van Antinori
  • 8 De Grote Hamersma (oogst 2017)

Over Tormaresca

In het zuiden van Italië, oftewel de hak van de laars, is sinds de komst van Tormaresca de wijnbouw sterk in opkomst. Jaren geleden de beroemde familie Antinori hun expertise hier op los te laten. Dat is de familie wel toevertrouwd.

Ontdek Tormaresca

Dit is een disclaimer