Mail

Tormaresca Primitivo Salento

De Grote Hamersma: 8
Tormaresca is het Pugliaanse estate van Antinori, uit de hak van de laars dus. Primitivo is een zeer populaire druif geworden mede dankzij de toewijding en expertise van de familie Antinori. Deze Primitivo Salento is hier een mooi voorbeeld van. Een heerlijk fruitige wijn, met een herkenbare neus van rijp rood fruit. De wijn is mooi in balans met tonen van specerijen. Perfect als aperitief of als begeleider van pastagerechten.

Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4260
Wijnkaartnaam Tormaresca Primitivo Salento
Land Italië
Regio Puglia
Herkomst I.G.T. Salento
Jaargang 2019
Druif Primitivo
Druif omschrijving 100% Primitivo
Bodemtype Kalk
Vinificatie Bij binnenkomst van de oogst worden de de druiven ontsteelt en gekneusd. Alcoholische fermentatie vindt plaats op roestvrijstalen tanks. Hierna wordt de wijn gebotteld.
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Lagering omschrijving Geen extra lagering
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Jong drinken
Wijn & Spijs Deze Primitivo is een heerlijke fruitige wijn, perfect als aperitief of bij lichte vleesgerechten
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%
Duurzaamheid Duurzaam gecertificeerd
Veganist Nee

Tormaresca Primitivo Salento

Een primitivo met een herkenbare neus van rijp rood fruit en mooi in balans met tonen van specerijen. Zoals een zuidelijke italiaan vaker laat zien, is deze Neprica Primitivo zacht van smaak maar met een mooie body en lange warme afdronk.

Oordeel De Grote Hamersma: 8
De familie Antinori, bekend in Toscane, beroemd in de wereld. Hadden nog wat ruimte in de agenda. En in de portemonnee. Kochten ruim 500 hectare in het zuiden van Italië. En niet om aardappelen te gaan verbouwen. Team wijnmakers vloog in om de lokale druiven eens wat manieren bij te brengen. Prima gelukt met deze primitivo. Volstrekt, rijp, soepel, zacht en behaaglijk als de Zuid-Italiaanse zon op een nazomermiddag. Kruidig, mollig rood fruit en een aangename peperige afdronk. Geen nare kantjes, geen harde hoekjes, geen bitter gegrom.

Awards

  • 8,5 en prijsschatting €14,- De Wijngids 2020 (oogst 2017)
  • Beste uit de test - Hubrecht Duijker (oogst 2017)
  • 8 - De Grote Hamersma (oogst 2017)

Over Tormaresca

In het zuiden van Italië, oftewel de hak van de laars, is sinds de komst van Tormaresca de wijnbouw sterk in opkomst. Jaren geleden de beroemde familie Antinori hun expertise hier op los te laten. Dat is de familie wel toevertrouwd.

Ontdek Tormaresca

Dit is een disclaimer