De beste rosé van Apulië

Een van de best bewaarde geheimen van Italië is Apulië, met zijn prachtige landschap gevormd door de zee.


De indrukwekkende geschiedenis van dit gebied heeft gezorgd voor een interessante mix van architectuur. Tel hierbij de overdaad aan verse vis, groenten en heerlijke wijnen bij op en je hebt het ideale recept, hier wil je genieten van een goed glas wijn.


Met medewerking van de befaamde familie Antinori is het wijnhuis Tormaresca al jaren een voorbeeld in de regio. Een team van wijnmakers heeft er in zeer korte tijd voor gezorgd dat de domeinen van Tormaresca, 500 hectare groot, schitterende wijnen voortbrengen. Apulië is inmiddels één van de beroemdste D.O.C. gebieden van Italië. Tormaresca is gevestigd in 2 van de belangrijkste wijngebieden, met Bocca di Lupo in de D.O.C. Castel del Monte en met Masserìa Maime in Salento.


De naam Tormaresca heeft een directe link met de rijke historie van het gebied. Tormaresca, oftewel toren aan zee, verwijst naar de vele wachttorens die nog steeds de kustlijn van Apulië sieren. Deze wachttoren staat ook trots in het logo van het huis. Een verrassend gebied, lang bekend vanwege de bulk, maar inmiddels al jaren bezig aan een opmars, met Tormaresca voorop in de strijd. De veelzijdige wijnen worden inmiddels nationaal en internationaal erkend en alom gewaardeerd. Deels biologisch geproduceerd en allemaal met een directe link naar Apulië. Hou dit gebied in de gaten.


Het best bewaarde geheim staat op het punt onthuld te worden..


Neem contact met ons op voor meer informatie.