Garrus van Chateau d’Esclans behaalt 20/20 Matthew Jukes

Gaat het om het maken van de beste rosé ter wereld, dan beschouwt Château d'Esclans, met eigenaar Sacha Lichine aan het hoofd, dit als een heuse wedstrijd.
Hij is zo gedreven dat hij niet alleen wil winnen maar ook zoveel mogelijk afstand wil creëren tussen hem en zijn concurrenten.

Château d'Esclans maakt serieuze wijnen voor serieuze wijnliefhebbers. Ze maken wijnen met prachtige geuren, onberispelijke smaak, heldhaftige afdronk en sensationele balans.
De 2015 Garrus, bij ons op voorraad, is hier een uitmuntend voorbeeld van.

Hij verteld; “Voor de eerste keer in mijn 30 jaar in de wijnhandel, heb ik onlangs de perfecte rosé gemaakt. Ik realiseer me dat dit zou kunnen worden gezien als een stukje arrogantie of misschien een belachelijk fantasievolle reactie. Velen konden zich niet voorstellen dat een rosé zulke hoge kwaliteit kon bereiken, in welke vorm dan ook. Een aantal jaar gelden hadden ze wellicht gelijk gehad, maar vandaag de dag is dat een ouderwetse en achterhaalde manier van denken”.

Sacha Lichine “toen ik de 2015 wijnen uit het vat vorig jaar proefde, was ik ervan overtuigd dat ze nog fijner dan de '14s waren en dit betekende dat een perfecte Garrus mogelijk was. Nu deze wijn daadwerkelijk beschikbaar is, ben ik ervan overtuigd dat we een superster hebben gevonden”.


Klik hier voor het volledige artikel