Terugblik lancering Solaia 2015


De allereerste Italiaanse wijn die in de WineSpectator top 100 nummer 1 is geworden.
Dat is Solaia, al sinds zijn geboorte in 1978 aan de absolute wereldtop te vinden. Jaargang 2015 is er een voor in de boeken. Het perfecte klimaat heeft gezorgd voor een prachtige gebalanceerde wijn, met ongekende potentie. Zowel James Suckling als Robert Parker’s Wine Advocate hebben de wijn met de maximale score van 100 punten beoordeeld.

Op 3 oktober was The White Room in Amsterdam het podium van de officiële lancering van Solaia 2015 in Nederland. 40 ambassadeurs vanuit het fine-dining segment in Nederland hadden de primeur om de wijn als eerste te proeven.

Het evenement werd gepresenteerd door de ambassadrice van Antinori in Nederland, Jennifer Sies. Tijdens de lunch nam zij de gasten mee langs de verschillende iconische wijnen van het huis, met als hoofdrolspeler Solaia 2015. Middels een vergelijking met Solaia 2008 werd de potentie van de wijn nog eens duidelijk gemaakt.

De prachtige creaties van Arturo Dalhuizen en Jacob Jan Boerma en de setting van de White Room sloten naadloos aan op het motto van Antinori; ‘Te Duce Proficio’, in search of excellence. Dat de familie dit al 27 generaties lang beheerst bewijst Solaia 2015. Mocht hij inmiddels nog niet in de kelder liggen, helaas, de wijn is wereldwijd al voor zijn lancering uitverkocht.