Kandidaten SPYC (+ Video's!)

Tijdens de regionale finale van de S.Pellegrino Young Chef Competitie, de kookwedstrijd voor jonge chef-koks tot 30 jaar oud, werd Nederland vertegenwoordigd door maar liefst vier kooktalenten. De regionale finale van de 4e editie werd gehouden in Londen op 12 november.

Na een strenge selectie procedure door de ALMA - een internationale school en trainingscentrum voor de Italiaanse keuken – werden vier Nederlandse talenten geselecteerd voor de finale van de S.Pellegrino Young Chef Competitie. Vergezeld door een zelfgekozen mentor, die tijdens de competitie begeleiding en ondersteuning biedt, gingen de deelnemers de strijd met elkaar aan.

Deze Nederlandse chefs deden mee:
- Friso van Amerongen (sous-chef bij Rijks*) met mentor Joris Bijdendijk. 
- Gerard Villaret (chef de partie bij De Liberije***) met mentor Nelson Tanate. 
- Luuk Hoffman (chef bij Restaurant Frunk) met mentor Andre van Doorn. 
- Rik Veen (sous-chef bij Lindehof**) met mentor Soenil Bahadoer.

Jury
Het panel van juryleden bestond uit zeven geprezen chef-koks. Iedere chef werd geselecteerd op grond van zijn steun aan de missie van S.Pellegrino Young Chef om de volgende generatie chef-koks en de toekomst van de gastronomie te waarborgen.

Signature dish
De jury heeft op basis van de criteria, technische vaardigheden, creativiteit en persoonlijke overtuiging, de signature dishes beoordeeld en uiteindelijk besloten wie de beste Young Chef was van de desbetreffende regio. 

Helaas zijn er geen Nederlandse chefs door voor de finale in Milaan in juni 2020.

Bron: Entree Magazine 08.11.2019