L’EXCEPTION organiseert TIO Pepe Challenge en London N°1 Gin competitie

Cocktails en Den Haag zijn hot! Jarenlang was Den Haag niet de ‘place-to-be’ als het ging om cocktailbars. Tegenwoordig vestigen steeds meer bartenders zich in de Hofstad. We kunnen spreken van een kleine cocktailrevolutie. L’Exception heeft hier op gereageerd door internationale cocktailcompetities in Den Haag te organiseren.


De eerste TIO Pepe Challenge in Nederland
De Haagse cocktailbars hadden dit jaar de primeur; deelname aan de Tío Pepe Challenge. Dé internationale Sherry competitie waarbij Tío Pepe Sherry verwerkt moest worden in een cocktail. In aanloop naar de wedstrijd kregen de deelnemers een Sherry tasting bij Hofstede Meerzicht en daarnaast ook nog een cocktailmasterclass bij ’t Syndicaat in Den Haag. Hiermee waren de bartenders klaargestoomd om hun signature cocktail te ontwikkelen met Tío Pepe Sherry als ingrediënt. De nationale finale vond plaats bij Bricks in Den Haag, de winnaar mocht in Jerez strijden in de grote finale.


Sherry tasting Hofstede MeerzigtSherry tasting @ Hofstede Meerzigt


Sterk deelnemersveld
In samenwerking met Michel Dame, een Haagse bartender in hart en nieren, eigenaar van Cocktail Boutique én oprichter van de Haagse Bartenders Sociëteit, is de nationale finale van de Tío Pepe Challenge in de Hofstad georganiseerd. Inmiddels gevestigde cocktailbars deden mee:

- The Five Points
- Cocktailbar The Court
- Syndicaat Den Haag
- Bricks Den Haag
- The Penthouse

De deelnemers hebben hun cocktail mogen presenteren aan een ervaren jury, bestaande uit: Joao Vicente (European Brand Ambassador bij Gonzalez Byass), Michel Dame (Cocktail Boutique) en Gert-Jan Kampschmidt (Brand Manager Gonzalez Byass Nederland). De winnaar van de nationale finale mocht in mei mee naar Jerez, waar de winnaars uit verschillende landen bij elkaar kwamen en gingen strijden in de grande finale van de Tío Pepe Challenge. Rob Manson vertegenwoordigde Nederland in deze finale, helaas heeft hij geen podiumplaats weten te veroveren.


L’Exception kijkt terug op een geslaagd evenement, waarbij Sherry als categorie op de kaart is gezet als cocktailingrediënt.


Rob Manson Tio PepeRob Manson @ Tío Pepe Challenge, Jerez


De volgende cocktailwedstrijd
De maand augustus staat in het teken van gin, namelijk; London N°1 Gin. Deze gin, die beroemd is vanwege zijn blauwe kleur organiseert Legends Of London, een cocktail competitie waarbij bartenders worden uitgedaagd een unieke gin cocktail te ontwikkelen met London N°1 Gin als basis ingrediënt. De inschrijvingen zijn open tot 26 augustus aanstaande, mee doen is eenvoudig: stuur jouw signature cocktail in en wie weet mag jij naar London naar de grand final!

Schrijf je in!