Mail

Umani Ronchi Pelago Marche Rosso IGT

Geweldige wijn uit de Marken
Pelago kwam in 1997, bij zijn eerste vintage, direct op de lijst van meest gewilde Italiaanse rode wijnen ter wereld op de International Wine Challenge in Londen. De makers van Pelago hadden het idee om Montepulciano aan te vullen met Cabernet Sauvignon. Het resultaat; een wijn die de stijl en persoonlijkheid van de inheemse druif laat zien, terwijl het zijn aromatische profiel en complexiteit verleent aan de Cabernet Sauvignon.
De naam Pelago, afgeleid van pelagos, wat ‘zee’ betekent in het oud-Grieks, verwijst naar de speciale kwaliteiten van smaak en aroma dat typerend is voor wijnen die aan de kust worden geproduceerd.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916238
Wijnkaartnaam Umani Ronchi Pelago Marche Rosso IGT
Land Italië
Regio Marche
Jaargang 2018
Druif Cabernet Sauvignon, Merlot, Montepulciano
Bodemtype Kalk
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 10 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Een perfecte match voor rood vlees, wildgerechten en belegen kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
Veganist Nee

Umani Ronchi Pelago Marche Rosso IGT

Robijnrood getint met paarse hints. De neus ontvouwt een typisch Cabernet-profiel van intense, zuivere, verfijnde kruidentonen van koffie, zwarte peper, zoethout en tabak tegen een achtergrond van gras en hooi. In de smaak vind je bosbessen, vanille en minerale aroma's, rijpe tannines.


Awards

  • JamesSuckling.com - 91 punten (oogst 2016)
  • Wine Advocate - 94+ punten (oogst 2016)

Over Umani Ronchi

Het verhaal van Umani Ronchi begint in 1957 in Cupramontana, in het hart van Verdicchio Classico. Ondertussen staat nu alweer de 3e generatie aan het roer van dit top familiebedrijf. De constante zoektocht naar de beste gebieden, technieken en vakmanschap hebben het kleine bedrijf van de familie Bianchi-Bernetti in staat gesteld te groeien en tegelijkertijd de authenticiteit en focus op kwaliteit te waarborgen

Ontdek Umani Ronchi

Dit is een disclaimer