Mail

Umani Ronchi San Lorenzo Rosso Conero DOC

Een 'rijke' Montepulciano
San Lorenzo ontleent zijn naam aan de wijngaard met dezelfde naam in de gemeente Osimo waarvan de Montepulciano druiven afkomstig zijn.
Het terroir bestaat voornamelijk uit klei en kalk, een bodemsoort zeer geschikt voor de Montepulciano druiven. En het feit dat de wijnen van San Lorenzo bewaard worden in de pittoreske grot van Osimo, maakt het sprookje compleet.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916233
Wijnkaartnaam Umani Ronchi San Lorenzo Rosso Conero DOC
Land Italië
Regio Marche
Jaargang 2019
Druif Montepulciano
Bodemtype Klei
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 12-14°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Bijzonder geschikt voor bij gevulde pasta, gegrilde gerechten, aan het spit geroosterd varkensvlees, wild en gestoofde gerechten.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13,5%
Veganist Nee

Umani Ronchi San Lorenzo Rosso Conero DOC

Diep paars in kleur. In de neus een dominante geur van bramen en bessen, aangevuld met licht vanille vanwege de houtlagering. De smaak zit vol met fruit en heeft een romig en rijke afdronk.

Awards

  • James Suckling - 91 punten (oogst 2018)

Over Umani Ronchi

Het verhaal van Umani Ronchi begint in 1957 in Cupramontana, in het hart van Verdicchio Classico. Ondertussen staat nu alweer de 3e generatie aan het roer van dit top familiebedrijf. De constante zoektocht naar de beste gebieden, technieken en vakmanschap hebben het kleine bedrijf van de familie Bianchi-Bernetti in staat gesteld te groeien en tegelijkertijd de authenticiteit en focus op kwaliteit te waarborgen

Ontdek Umani Ronchi

Dit is een disclaimer