Mail

Vinas del Vero Finca LaPiedra Chardonnay

Een 100% Chardonnay uit Somontano
Viñas del Vero Chardonnay is groenachtig geel, de kleur is het resultaat van het langzame productieproces. In de neus vertoont het krachtige, expressieve en aantrekkelijke aroma's, voornamelijk van citrus en exotisch fruit, zoals ananas, banaan, mango en guave. Dit is zonder twijfel een goed gestructureerde, intense, ronde en verleidelijke wijn.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 1460
Wijnkaartnaam Finca LaPiedra Chardonnay
Land Spanje
Regio Somontano
Jaargang 2018
Druif Chardonnay
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 8-10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Combineert goed met allerlei soorten voorgerechten, salades, quiche en vis
Sluiting Schroefdop
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12,5%

Vinas del Vero Finca LaPiedra Chardonnay

Vernoemd naar “De Steen”, die in allerlei vormen wordt gevonden in de wijngaarden in Somontano. Het gebied ligt in het noorden van Spanje. Door de ligging tussen de Pyreneeën en de Middellandse zee blijft het hier aangenaam koel en krijgen de druiven een frisse, fruitige smaak. Die frisheid is kenmerkend voor het gebied en kom je dan ook tegen in de wijnen van Viñas del Vero.

Over Vinas del Vero

Somontano (Noord Spanje) bestaat uit spectaculaire landschappen met kliffen en ravijnen rond de rivier de Vero, waar kleine middeleeuwse dorpen, gebouwd van steen, zijn verscholen aan de voet van de Pyreneeën. Door deze unieke de ligging tussen de bergen en de Middellandse zee blijft het hier aangenaam koel en krijgen de druiven een frisse, fruitige smaak. Die frisheid is kenmerkend voor het gebied en kom je dan ook tegen in de wijnen van Viñas del Vero.

Dit is een disclaimer