Mail

Antinori Scalabrone

Top rosé uit Bolgheri
Scalabrone is dé top rosé uit Bolgheri, afkomstig van het Guado al Tasso estate van Antinori. Dit gebied was van oudsher bekend om zijn rosé's en Antinori slaagt erin om hier een geweldige rosé te produceren. Heerlijk in combinatie met salades of gegrilde vis.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4977
Wijnkaartnaam Antinori Scalabrone
Land Italië
Regio Toscane
Herkomst D.O.C. Bolgheri Rosato
Jaargang 2019
Druif Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah / Shiraz
Druif omschrijving Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
Bodemtype Zand
Vinificatie Druiven worden voorzichtig ontsteelt, gekneusd en na een korte inweking geperst. Na de persing vind de alcoholische fermentatie plaats in roestvrijstalentanks. De verschillende delen van de wijn worden vervolgens geëvalueerd en daarna geblend en gebotteld
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Perfect voor een zwoele zomeravond of uitdagend bij een gegrild zalmgerecht.
Sluiting Kurk
Smaak Fruitige en frisse rosé
Alcohol 12,5%
Veganist Nee

Antinori Scalabrone

Heldere en vol roze kleur. Frivool en charmant, met een verfrissende geur van rood fruit, vooral kersen en frambozen, bloemen en aromatische kruiden. Karaktervol met veel fruitige accenten. De goede balans wordt afgerond door een aanhoudende afdronk met aangenaam fruit.

Awards

  • 91 punten - Vinous (oogst 2019)

Over Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee bezig. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

Ontdek Antinori

Dit is een disclaimer