Mail

Boschendal Grande Syrah

Heritage Collection Syrah van Boschendal
Een van de paradepaarden van Boschendal; The Grande Syrah! Deze krachtpatser vind zijn oorspronk in de Helderberg wijngaarden gelegen in de Stellenbosch regio waarbij de hellingen zuid georiënteerd zijn voor de ideale rijping van de Syrah druiven. Een zeer strenge selectie van alleen de beste druiven wordt bij deze wijn toegepast om de hoogste kwaliteit te kunnen waarborgen.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4580000
Wijnkaartnaam Boschendal Grande Syrah
Land Zuid-Afrika
Regio Stellenbosch
Jaargang 2017
Druif Syrah
Druif omschrijving 100% Syrah
Bodemtype Graniet
Vinificatie RVS
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 14 maanden in 300 tot 500L vaten waarvan 30% nieuw hout, daarna blenden in 2500L foudre waarin het nog voor 6 maanden verder rijpt
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie 10-15 jaar
Wijn & Spijs 'Slow cooked' vlees, stoofpotten en gekruide vleesgerechten van de BBQ.
Sluiting Kurk
Smaak Aromatisch en kruidig rood
Alcohol 14%
Duurzaamheid Duurzaam gecertificeerd
Veganist Nee

Boschendal Grande Syrah

Diep granaat rood met een violette zweem. In de neus verfijnde aroma's van zwarte kersen, bosbessen, pruimen en bramen met een hint van chocolade, kaneel, kruidnagel, eikenhout en groene peper. De smaak heeft een sappige structuur met ronde tannines wat een kruidige, lange afdronk geeft.

Awards

  • James Suckling - 91 punten

Over Boschendal

Maar een paar plaatsen ter wereld kunnen claimen alles te hebben waar een wijnliefhebber naar verlangt. Boschendal Estate is zo’n unieke bestemming. Dit Boschendal Estate van wereldklasse mixt zijn rijke verleden met nieuwe innovaties. Klik snel door voor meer interessante informatie over Boschendal!

Ontdek Boschendal

Dit is een disclaimer