Mail

Masi Tupungato Passo Blanco Bio

Unieke Pinot Grigio uit Argentinië
Op het wijnhuis Tupungato in Mendoza in Argentinië wordt door MASI na jaren van experimenteren de appassimento techniek voor het eerst toegepast op de Pinot Grigio druif. Om ultieme concentratie te verkrijgen zijn de druiven voor 15 dagen gedroogd voor de persing wat een rijke, geconcentreerde smaak tot gevolg heeft. Een unicum dat MASI vanuit Italië naar Argentinië heeft gebracht en met succes!
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 5080000
Wijnkaartnaam Masi Tupungato Passo Blanco Bio
Land Argentinië
Regio Mendoza
Jaargang 2023
Druif Pinot Grigio, Torrontés
Druif omschrijving 60% Pinot Grigio, 40% Torrontés
Bodemtype Kiezel
Vinificatie RVS
Lagering Deels in de fles, Deels in roestvrijstalen tanks
Lagering omschrijving 6 maanden in RVS waarna nog minimaal 45 dagen in de fles
Temperatuur 8-10°C
Bewaarpotentie 1-3 jaar
Wijn & Spijs Geweldig bij gegrilde vis, schaal- en schelpdieren of als verrassend aperitief
Sluiting Schroefdop
Smaak Fruitig en aromatisch wit
Alcohol 12,5%
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd
Veganist Ja

Masi Tupungato Passo Blanco Bio

Licht stro geel van kleur. In de neus volle aroma's van ananas, mango, grapefruit, citroen en groene appel met een hint van gedroogd fruit. De smaak heeft een soepele structuur met veel sappige fruit tonen en een lange, verfijnde afdronk.

Awards

  • James Suckling - 90 Punten (oogst 2021)
  • James Suckling - 90 Punten (oogst 2022)

Over Masi

Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. Een bedrijf met een lange historie dat
staat voor hoge kwaliteit en waar de familie Boscaini al vier generaties aan het roer staat. De wijngaarden liggen in de buurt van het rustieke en mooie Verona. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter
wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek.

Ontdek Masi

Dit is een disclaimer