Avond met Renzo Cotarella – de ziel van Antinori in het glas

Horecava 2025 - L'Exception

Januari 2025 – Wat een avond! Wij hadden de eer om niemand minder dan Renzo Cotarella, dé wijnmaker en CEO van Antinori, te verwelkomen voor een exclusief diner. Een bijzondere ontmoeting met een man die niet alleen legendarische wijnen maakt, maar ook verhalen vertelt die net zo rijk en gelaagd zijn als de wijnen zelf.

 

De magie van Antinori in elke slok

Tijdens het diner genoten we van een prachtig samengesteld menu door chef Alain van Hofstede Meerzigt. Gerechten als coquilles en wilde eend, een twist op de Italiaanse ravioli en een smaakvolle kalfsbiefstuk met truffel en paddenstoelen passeerden de revue. De avond werd afgesloten met een selectie bijzondere kazen.

Renzo Cotarella nam ons mee in de filosofie van Antinori, waarin kwaliteit en authenticiteit altijd vooropstaan. "Een wijn moet een ziel hebben," vertelde hij. En precies dat proefden we terug in elke fles die deze avond werd geopend. Unieke weetjes over de vinificatie en bijzondere vintages.

 

Een avond om niet te vergeten

Het was een avond waarin wijnliefhebbers samenkwamen om te luisteren, te proeven en te genieten. Van het eerste glas Tenuta Montenisa Antinori Contessa Maggi 2016  tot de laatste toost met een glas Guado al Tasso Matarocchio 2016 was het een ervaring die niet snel zal worden vergeten.

Benieuwd naar de iconische wijnen van Antinori? Ontdek het volledige assortiment en proef zelf waarom deze wijnen wereldwijd geliefd zijn.

 

Deel dit artikel:

loader
Bezig met laden...