Noé Pedro Ximénez V.O.R.S.

Buitengewoon zoet!
Diep donkerbruine van kleur. In de neus krachtige aroma's van karamel, appelstroop, gedroogde vijgen, rozijnen en noten. De smaak heeft een stroperige structuur met een zachte, zoete afdronk.
Diep donkerbruine van kleur. In de neus krachtige aroma's van karamel, appelstroop, gedroogde vijgen, rozijnen en noten. De smaak heeft een stroperige structuur met een zachte, zoete afdronk.
Wijnhuis | Tio Pepe |
---|---|
Artikelnummer | 1924000 |
Inhoud (cl) | 37 |
Wijn type | Sherry |
Smaak | Zoet |
Wijn spijs | Lekker bij met desserts van bittere chocolade, ijs, en blauwe kazen |
Druif | Pedro Ximénez |
Druif omschrijving | 100% Pedro Ximenez |
Land | Spanje |
Regio | Jerez de la Frontera |
Duurzaamheid | Traditioneel werkend |
Bodemtype | Albariza |
Vinificatie | Houten vaten |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | Solera systeem |
Sluiting | Kurk |
Alcohol | 15,5% |
Temperatuur | 12-14°C |
Vegan | Ja |
Bewaarpotentie | 3-5 jaar |

Over Tio Pepe
Tío Pepe, Jerez
Tío Pepe, een symbool van uitmuntendheid in Jerez, produceert al bijna twee eeuwen lang Sherry van de hoogste kwaliteit. Van Fino tot Pedro Ximénez, elke Sherry van González Byass belichaamt een rijke traditie van innovatie en kwaliteit, perfect voor elke eetgelegenheid.
De Oorsprong van Tío Pepe
Als het om Sherry gaat, onderscheidt één merk zich van de rest: Tío Pepe. Dit wijnhuis werd in 1835 opgericht door de Spaanse wijnmaker Manuel Maria González Angel. Hij had oog voor kwaliteit en een passie voor innovatie. De naam "Tío Pepe" is geïnspireerd op de bijnaam van zijn mentor en oom, José Angel y Vargas.
Na het experimenteren met verschillende rijpingsprocessen en wijngaardlocaties, koos hij uiteindelijk voor een oud gebouw in Jerez de la Frontera, dat de vaste thuisbasis zou worden van zijn bodega.
Meer over Tio Pepe