Vilarnau Cava Brut Rosé

Prachtige rosé Cava
Lichtroze van kleur. In de neus frisse aroma's van rozen, aardbei, aalbes, framboos en bosbes met een hint van viooltjes en brioche. De smaak heeft een sappige, strakke structuur met een fijne mousse en een fruitige, lange afdronk.
Lichtroze van kleur. In de neus frisse aroma's van rozen, aardbei, aalbes, framboos en bosbes met een hint van viooltjes en brioche. De smaak heeft een sappige, strakke structuur met een fijne mousse en een fruitige, lange afdronk.
Wijnhuis | Vilarnau |
---|---|
Artikelnummer | 1602000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Wijn type | Mousserend |
Smaak | Fris en fruitige bubbel |
Wijn spijs | Heerlijk als aperitief en mooi bij diverse lichte vlees- en visgerechten, paella, pizza en pasta. |
Druif | Garnacha, Pinot Noir |
Druif omschrijving | 85% Garnacha, 15% Pinot Noir |
Land | Spanje |
Regio | Penedès |
Duurzaamheid | Biologisch gecertificeerd |
Bodemtype | Kiezel |
Vinificatie | RVS |
Lagering | 100% in de fles |
Lagering omschrijving | Minimaal 15 maanden in de fles |
Sluiting | Champagnekurk |
Alcohol | 12% |
Temperatuur | 6-8°C |
Vegan | Ja |
Bewaarpotentie | 3-5 jaar |

Over Vilarnau
Vilarnau, Penedès
In de schaduw van Barcelona produceert Vilarnau cava's die de essentie van Penedès vangen. Elk bruisend glas, gemaakt met respect voor milieu en traditie, is een testament van hun streven naar uitmuntendheid en hun toewijding aan duurzaamheid. Proef de kwaliteit die alleen kan komen van een huis dat zich volledig inzet voor het ambacht.
Exclusieve Cava’s uit Penedès
In Spanje, in de wijnregio Penedès vlakbij Barcelona, ligt wijnhuis Vilarnau. Deze wijnmakerij is met haar 20 hectare wellicht klein van formaat, maar groots in het maken van exclusieve cava's! Op traditionele en ambachtelijke wijze maar met hypermoderne apparatuur, maakt wijnhuis Vilarnau cava's van topkwaliteit. De eerste cava met het label Vilarnau werd in 1949 gecreëerd en tot op heden weten de wijnmakers nog steeds een wijn van uitzonderlijke klasse te waarborgen.
Meer over Vilarnau