Mail

Antinori Fattoria Aldobrandesca 'A' rosato

Zeer exclusieve rosé uit Italië
"A" vertegenwoordigt de uitdaging van de Antinori-familie om een roséwijn van onbetwistbare kwaliteit te produceren. Gemaakt met de grootste zorg en passie die voortkomt uit hun liefde voor dit gebied dat rijk is aan charme en geschiedenis en van een zeer oude en traditionele druivensoort. De sterke identiteit van Aleatico, een aromatische druif geteeld op bodems van vulkanische oorsprong, levert een fascinerende wijn op die delicaat en buitengewoon elegant is.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4850100
Wijnkaartnaam Antinori Fattoria Aldobrandesca 'A' rosato
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2022
Druif Aleatico
Druif omschrijving 100% Aleatico
Bodemtype Vulkanisch
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Lagering omschrijving RVS
Temperatuur 10-12°C
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 13,5%
Duurzaamheid Duurzaam werkend
Veganist Nee

Antinori Fattoria Aldobrandesca 'A' rosato

Mooi licht zalmroze van kleur. In de neus expressieve aroma's van rozen blaadjes, abrikozen, frambozen en lychees. De smaak heeft een verfijnde structuur en wordt gedreven door de fruit tonen met een elegante en frisse afdronk.

Over Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee bezig. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

Ontdek Antinori

Dit is een disclaimer