Blog

5 wijntrends voor 2018

Een glazen wijnbol hebben wij niet, maar wij zien wel interessante ontwikkelingen voor 2018 en doen enkele voorspellingen voor dit (wijn) jaar. (én volgend jaar kijken we of we in de richting zaten;-) Onze tip: drink vooral wat je zelf lekker vindt en probeer elke maand wat nieuws, proost op 2018!

Lees meer

Nomad @ International Whisky Festival


Van 17 t/m 19 november j.l. waren de echte whisky-liefhebbers in groten getale te vinden in de Grote Kerk in Den Haag voor het International Whisky Festival. Het International Whisky Festival is in 2000 in het leven geroepen om mensen kennis te laten maken met de "godendrank" whisky. Gedurende drie dagen kon men een grote selectie aan whisky’s proeven, deelnemen aan masterclasses en kon de favoriete whisky meteen worden aangeschaft voor thuis.

Lees meer

Mingle with Sherry @ Mingle Mush met Gonzalez Byass


Vrijdag 10 november was het SherryWeek bij MingleMush in Den Haag. Marketingbureau Alterego en o.a. Gonzalez Byass organiseerden het evenement “Mingle with Sherry” bij deze culinaire hotspot waarbij verschillende Sherry wijnen door Sherry experts werden gecombineerd met diverse wereldse gerechten. Tijdens “Mingle with Sherry” presenteerden diverse foodstands bij MingleMush hun signature dishes in tapa-stijl. Een team van gecertificeerde ‘Sherry Educators’ selecteerde daar passende Sherry’s bij.

Lees meer

VACATURE: Full Time Brand Manager Wijn m/v


Voor Activin zijn wij op zoek naar een Brand Manager Wijn m/v. Een brand manager die de komende jaren de marktpositie van een aantal wijnmerken verder weet uit te bouwen en verantwoordelijk is voor de merkstrategie en de marketing doelstellingen van die wijnhuizen.

Lees meer

Antinori Matarocchio 2013 scoort 99 Parkerpunten


De Guado al tasso - Matarocchio wordt alleen geproduceerd voor privé gebruik van de familie Antinori. Antinori is natuurlijk al bekend om zijn topwijnen als Solaia, Tignanello, Cervaro en Pian Delle Vigne. Maar de Guado al Tasso Matarocchio is meest schaarse en meest gewilde wijn op dit moment. Zeker nu Parker de nieuwe topoogst 2013 heeft beloond met 99/100 punten! Dit is de hoogste score ooit voor een Toscaanse wijn door Parker.

Lees meer

Masi WINERY OF THE YEAR door Gambero Rosso 2018


Vanuit Italië ontvingen wij zojuist van het wijnhuis Masi een enthousiast schrijven met een prachtige mededeling. Masi heeft de titel Winery of the Year gekregen in de ‘Tre Bicchieri’ Italian Wine Guides 2018 van Gambero Rosso. Deze Special Award is wat ons betreft een terecht verdiende award en we feliciteren dan ook het hele team van Masi met deze prachtige award: Complimenti!

Lees meer

S.Pellegrino Young Chef 2018 competitie


Na een aantal drukke weken voorbereiding was het op maandag 25 september 2017 zo ver; de semi finale voor regio Benelux van de S.Pellegrino Young Chef Competitie. Dit jaar volledig georganiseerd door Kepler15.

Lees meer

‘High in the Sky’ met PERRIER @ EdelWise


Zaterdag 29 juli was het weer zover: in het gezellige Rembrandtpark in Amsterdam West vond de tweede editie van het EdelWise Festival plaats. En net zoals de voorgaande editie was ook dit jaar PERRIER erbij als exclusief bruisend water.

Lees meer

Down Under at the Top


Australië bewijst zich steeds meer als het gaat om het produceren van betaalbare kwaliteitswijnen. Zo ook ons huis One Chain Vineyards wat onderdeel is van Alliance Winery. Dit bedrijf heeft twee ‘masters of Wine’ voor hun werken en dat betaald zich uit. Op de afgelopen International Wine Challenge zijn 2 van onze wijnen uit de Character-serie in de prijzen gevallen.

Lees meer

Masterclass Antinori Cru's


Op 10 juli j.l. verzamelden zich zo’n 50 enthousiaste horeca ondernemers uit het hele land in Amsterdam. In samenwerking met een van onze partners en wijnhuis Antinori werden gasten meegenomen op 'reis' door de diverse wijnen en mooie smaken van Antinori.

Lees meer

Samenwerking in het Rijksmuseum!


Op 19 juli kwamen wijn- en kunstliefhebbers bijeen in het Rijksmuseum, om na sluitingstijd te genieten van een wel zeer bijzondere tasting.
Onder begeleiding van gidsen van het Rijksmuseum en vinologen van KLM werden de aanwezige persrelaties meegenomen langs de officiële meesterwerken die in de maanden augustus en september aan boord van KLM Businessclass te ervaren zijn. In samenwerking met onze wijnhuizen zijn we er dit jaar namelijk wederom in geslaagd 5 wijnen te selecteren die ook op grote hoogte hun kwaliteit laten zien.
Tijdens de tasting werd een uitleg over het schilderij gecombineerd met een toelichting op de wijn, vergezeld van heerlijke gerechtjes.

Lees meer

Goud voor de Beronia Rueda Verdejo


Deze Verdejo was vorig jaar één van de meest verkochte zomerwijnen en ook de nieuwe oogst is heerlijk. Een expressieve wijn met een perfecte balans tussen het zachte witte fruit en een sublieme frisheid. Heerlijk op het terras maar past ook uitstekend bij vis, kip of gegrilde groentes. Deze nieuwe jaargang is ook weer in de prijzen gevallen: • Concours Mondial de Bruxelles GOUD • Premios Baco GOUD • Guía Gourmets 91 punten Een perfecte wijn voor op uw wijnkaart!

Lees meer

Hoofd wijnmaker van Norton met pensioen


Na een waardige en succesvolle carrière van 25 jaar kondigt wijnmaker Jorge Ricitelli zijn pensioen aan en draagt hij het stokje over aan David Bonomi die hem zal opvolgen in zijn rol als Hoofdwijnmaker van Bodega Norton.

Lees meer

Beste witte wijn van Zuid-Afrika!


Op het prestigieuze International Wine Challenge is de Boschendal Elgin Chardonnay 2015 gekozen tot:

Allerbeste witte wijn van Zuid-Afrika!
Dit is de kroon op het werk van Boschendal en wijnmaakster Lizelle.

Lees meer

Rioja’s van Beronia in de prijzen!


Bodegas Beronia heeft wederom spectaculaire resultaten behaald tijdens dit jaars Concours Mondial de Bruxelles, met een schitterende gouden medaille voor de 2012 Reserva en de 2009 Gran Reserva!
Prijzen die de kwaliteit en het constante niveau van deze Rioja’s onderstrepen. De 2012 Reserva wordt momenteel uitgeleverd en de 2009 Gran Reserva is onderweg (jaargang 2008 is op voorraad). We kunnen niet wachten om u en uw gasten te verwennen met deze Spaanse kanjers!

Lees meer

"Ode to Joy" door Nicolas Feuillatte


Heerlijk relaxen met een glas champagne in de ene hand en interessant leesvoer in de andere hand. Wie wil dat nou niet? In het nieuwe magazine van ons champagnehuis Nicolas Feuillatte lees je over places to be, artistieke projecten en de heerlijkste champagnes! Bent u reeds bekend met onze frisse Brut of zomerse rosé, ook verkrijgbaar in een spectaculair MAGNUM formaat?

Lees meer

Clos Apalta scoort de perfecte 100 punten!


Slechts enkele wijnen krijgen de perfecte score van 100 punten van bekende wijnjournalist James Suckling en in zijn jaarlijkse rapport over de Chileense wijnen geeft hij deze perfecte 100 punten aan de Clos Apalta 2014.
Hij proefde meer dan 800 wijnen voor dit rapport en Clos Apalta 2014 kwam daar als allerbeste uit.

Lees meer

In de finale met Tio Pepe cocktail


Met deze Big Fish Sherry Cocktail staat Vitaly Alekseyev in de finale van de Bacardi Legacy Competition 2017.
''The Big Fish cocktail is not just a cocktail; it is the story behind it. Every drinking experience starts with a story, that's what makes people thirsty, that's what makes people use their imagination.''

Lees meer

Celebrating Malbec World Day


Maandag 10 april was Activin Wine Group met Bodega Norton present bij Gauchos aan de plas & Mendoza Wine Bar in Rotterdam. Deze dag stond in het teken van de viering van de Argentijnse flagship druif de Malbec. Dit jaarlijks terugkerend event wordt georganiseerd in samenwerking met de Argentijnse ambassade in Nederland.

Lees meer

Norton Malbec Reserva 2014 in de prijzen!


Rond deze tijd zal de 2014 Norton Malbec Reserva beschikbaar komen voor de Nederlandse markt. Zoals te mogen verwachten van Norton valt ook deze jaargang weer flink in de prijzen!

Lees meer

Garrus van Chateau d’Esclans behaalt 20/20 Matthew Jukes


Gaat het om het maken van de beste rosé ter wereld, dan beschouwt Château d'Esclans, met eigenaar Sacha Lichine aan het hoofd, dit als een heuse wedstrijd. Hij is zo gedreven dat hij niet alleen wil winnen maar ook zoveel mogelijk afstand wil creëren tussen hem en zijn concurrenten.

Lees meer

González Byass sherry presteert goed in de Wine Spectator


Het González Byass sherry portfolio heeft opnieuw goed gepresteerd tijdens de Wine Spectator, het bekende en invloedrijkste Amerikaanse wijnmagazine. Kortom, een fantastisch resultaat voor het González Byass sherry portfolio!

Lees meer

Laat de champagne maar vaker knallen in 2017!


Eindelijk wordt de 'bubbeltax' afgeschaft en wordt de accijns van mousserende wijn gelijkgetrokken met de andere wijnen. Dit zal betekenen dat vanaf 1-1-2017 dat de mousserende wijn goedkoper zal worden. Een mooie aanleiding om wat vaker te genieten van een heerlijk glas bubbels, proost!

Lees meer

James Suckling geeft Masi wijnen zeer hoge scores


James Suckling, één van 's werelds meest invloedrijke journalisten en wijn critici, heeft vele Masi wijnen hoge scores gegeven. De amarone wijn Campolonge di Torbe 2009 staat zelfs op nummer 59 in de Top 100 van Beste wijnen ter wereld en was daarmee ook de beste wijn uit Triveneto regio.

Lees meer

De dessertwijn Vin de Constance wereldwijd op vele wijnkaarten!


De dessertwijn Vin de Constance van Klein Constantia staat wereldwijd op vele wijnkaarten en dat dat niet voor niets is bewijst ook maar weer deze scorecard. Een wijn met een rijke historie!

Lees meer

Tignanello 2013 op 8 in de Wine Spectator TOP 100!


Wat een eervolle vermelding voor de 2013 Tignanello van Antinori! Verkozen tot Nr 8 in de lijst van de 100 beste wijnen wereldwijd volgens Wine Spectator. En terecht! Ben je benieuwd naar de lovende recensie van het proefpanel? Lees dan snel verder en vindt nog 2 andere topwijnen uit ons assortiment in de lijst!

Lees meer

NOMAD @International Whisky Festival


Op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november 2017 zijn de deuren van de grote kerk in Den Haag weer opgegaan voor het International Whisky Festival. Voor de tweede keer heeft de NOMAD whiskey van het Spaanse wijnhuis González Byass meegedaan aan dit festival. En ook dit jaar was het een groot succes!

Lees meer

Top 100 James Suckling met MASI en Antinori


Met gepaste trots kunnen we u mededelen dat er twee topwijnen van onze Italiaanse partners MASI en Antinori een plek hebben verdiend in de prestigieuze James Suckling TOP 100!

Lees meer

Terugblik Masi Mister Amarone Event


Wanneer men aan Amarone denkt, denkt men aan het wijnhuis Masi. Masi is de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst vijf soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Op maandag 24 oktober jl. heeft een aantal Masi-afnemers van L’Exception de unieke kans gekregen meer te leren over deze Amarone wijnen tijdens het Mister Amarone Event.

Lees meer

González Byass valt alweer in de prijzen!


Na het succes op de International Wine Challenge (IWC) Awards in Londen, waar Antonio Florés werd uitgeroepen tot ‘Best Fortified Winemaker’, heeft hij weer een award ontvangen voor ‘Best Spanish Winemaker’ bij de recente IWC Merchant Awards Spain 2016.

Lees meer

De S. Pellegrino Young Chef 2016: MITCH LIENHARD


Na een indrukwekkende prestatie tijdens de grote finale is Lienhard in Milaan gekozen tot beste Young Chef van de wereld. De Benelux regio werd vertegenwoordigd door Andrea Miacola (28), chef de partie van het driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle.

Lees meer

S.Pellegrino bij de KLM OPEN!


Het prestigieuze golftoernooi KLM Open op The Dutch in Spijk is gewonnen door onze eigen Joost Luiten! We hebben Joost Luiten verwend met een 3-liter fles Nicolas Feuillatte!

Lees meer

Whispering Angel in Decanter


In Decanter wordt de Whispering Angel letterlijk de hemel ingeschreven, wat een mooie wijn in ons portfolio!

Lees meer

Opening Bistro Tormaresca Vino e Cucina


In Lecce (Puglia, Italië), heeft een van onze populaire wijnhuizen, Tormaresca (inderdaad, die onder de vleugels van Antinori), een nieuwe bistro geopend.

Lees meer

MASI uitgeroepen tot ‘Cavaliere del Lavoro’


Het prachtige nieuws bereikte ons dat Sandro Boscaini, de President van MASI, uitgeroepen is tot ‘Cavaliere del Lavoro’ door de President van Italië, Sergio Mattarella.

Lees meer

PERRIER @ EdelWise Festival


Het eerste en direct uitverkochte EdelWise festival was een feit…en PERRIER was erbij!

Lees meer