Blog

S.PELLEGRINO YOUNG CHEF ACADEMY

Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. Wie zal de toekomst van gastronomie bepalen? S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar het antwoord. Nederlandse chef Jet Loos bereikte vorig jaar nog de finales. Culinaire talenten die in haar voetsporen willen treden kunnen zich tot 19 juni 2024 aanmelden.

Lees meer

WIJNLAND AFRIKA | EEN FANTASTISCH MOOI LAND

Zuid-Afrika is een fantastisch mooi land met een bewogen historie, rijke natuur, moderne steden, heerlijk eten en geweldige wijnen. Hoewel Zuid-Afrika als wijn producerend land wordt gerekend tot de ‘nieuwe wereld’, wordt er al sinds de zeventiende eeuw wijn verbouwd. Graag nemen wij je mee langs drie toonaangevende, iconische wijnproducenten, waarvan de geschiedenis van de oudste teruggaat tot 1685.

Lees meer

WIJNZAKEN MET ANTOIN PEETERS & BERT DE BOER

Wijnliefhebbers opgelet! Antoin Peeters, bekend om zijn heldere kijk op wijn, heeft zojuist zijn nieuwe podcast-serie "Wijnzaken" gelanceerd. Deze serie biedt een diepgaand inzicht in de wereld van wijn, waarbij Antoin spraakmakende en invloedrijke figuren uit de wijnindustrie aan het woord laat. De première-aflevering staat nu voor je klaar op je favoriete podcast-platform.

Klik hier om de podcast direct te beluisteren op Spotify.

Lees meer

ITALIË WIJNLAND

Italië telt twintig wijnstreken en meer dan vijfhonderd authentieke druivenrassen. Eeuwenlang werd er in Italië massaal goedkope slobberwijn geproduceerd, die in de bekende mandflesjes in elke trattoria op tafel kwam. Dat er toekomst zat in kwaliteit boven kwantiteit leidde in de jaren ’80 tot een omslag. Die Renaissance op wijngebied zorgde ervoor dat Italië nu internationaal wordt gezien als het interessantste wijnland ter wereld.

Lees meer

CULINAIR ITALIË

Architectuur en design, magnifieke steden, kunst, eten, de wijnen, mode, auto’s en elegantie. Het lijkt wel of alles wat uit Italië komt perfetto is. Wat is het geheim van Italië? Waar komt deze drang naar perfectie bij de Italianen vandaan? Waarom wil de hele wereld Italiaans eten, Italiaanse wijnen, Italiaans design? En droomt iedere autoliefhebber van een Ferrari, Lamborghini, Lancia of Maserati?

Lees meer

WIJNRECENSENTEN

Wij hebben tientallen bekroonde wijnen in het assortiment. Vele kregen meer dan 90 punten toegekend en ontvingen hoge onderscheidingen. Een goede beoordeling geeft de wijnliefhebber/verzamelaar vertrouwen en houvast bij het uitbreiden van zijn collectie en inspireert sommeliers bij het samenstellen van de wijnkaart. Een greep uit de recensenten.

Lees meer

Wijnen om te bewaren

Je bent druk bezig met het opschonen van je wijnkaart en hebt de keuze uit verschillende wijnen, net gebotteld of al jaren veilig opgesloten in de fles. Wat maakt een wijn geschikt om voor langere tijd te bewaren en welke wijnen zijn bedoeld om binnen korte termijn te (laten) consumeren? In dit artikel geven we je wat basis principes.

Lees meer

Sherry Week

Deze week, van 7 tot 13 november zullen Sherry-liefhebbers over de hele wereld hun favoriete versterkte wijnen uit Zuid-Spanje openen, drinken en combineren tijdens het grootste jaarlijkse feest van Sherry Wine.

Lees meer

Sanpellegrino ISD

San Pellegrino geeft haar Italiaanse fruit- en frisdrankjes voor het eerst sinds 1932 een nieuwe uitstraling en verbeterde receptuur. Tegenwoordig gaan ze door als de ‘Sanpellegrino Italian Sparkling Drinks’.

Lees meer

Meest duurzame wijnhuis van Europa

De nieuwste wijnmakerij van Beronia is ontworpen om wijnen te huisvesten die bestemd zijn voor langdurige veroudering, zoals de Reserva, Gran Reserva en andere topwijnen.

Lees meer

Best of Boschendal Estate


Met meer dan 330 jaar geschiedenis en ervaring is Boschendal een iconisch estate in Zuid-Afrika, beroemd vanwege de picknick, het historische landgoed en natuurlijk de wijnen.

Lees meer

Top 50 - World's Best Vineyards

Wij zijn blij en trots om bekend te maken dat drie van 'onze' wijnhuizen een prachtige benoeming en plek hebben binnen gesleept in de Top 50 World's Best Vineyards!

Lees meer

SAIL op Scheveningen

Van 20 t/m 23 juni was onze hofstad de organisator van hun eigen versie van het wereldberoemde zeilevenement; ‘SAIL op Scheveningen’.

Lees meer

Solaia 2016 scoort ook de perfecte 100 punten!

Van alle Super-Tuscans heeft geen enkele wijn tegenwoordig een hoger aanzien dan Solaia van het wijnhuis Antinori! Na de 100 punten voor de oogst 2015 geeft vooraanstaand wijnschrijver James Suckling de Solaia 2016 namelijk ook de perfecte 100 punten.

Lees meer

Meet the Winemaker: David Bonomi


Wijnmaker David Bonomi, bekend om zijn toewijding en deskundigheid, is een van de nieuwe generatie wijnmakers die zich toelegt op het matchen van de wijngaard met het ideale druivenras. Hij is onlangs wederom benoemd door wijnjournalist Tim Atkin tot één van de Zuid-Amerikaanse top 10-wijnmakers. En dat is niet zonder reden volgens Tim Atkin.

Lees meer

Voorinschrijving Paul Jaboulet Cru's 2017

Voorverkoop iconische Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle 2017 gestart.

Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle is een van de iconische wijnen van de beroemdste heuvel in het Rhône Dal: De Hermitage. Naast de icoonwijn, zijn er minder bekende, maar fantastische biologische wijnen vrijgegeven. Allemaal met topscores en voor zeer aantrekkelijke primeur prijzen!

Lees meer

Maremma is het nieuwe Bolgheri


Fattoria Le Mortelle is een van de nieuwste wijnhuizen van Antinori, gelegen in Maremma Toscane. Dit gebied, in het Zuid-Westen van Toscane strekt zicht uit van Grosetto in het zuiden tot aan de grens met de provincie Siena in het noorden. Fattoria Le Mortelle ligt vlakbij het dorpje Castiglione della Pescaia dichtbij de kust van de Tyrreense zee.

Lees meer

Het International Whisky Festival met NOMAD Whisky


In het weekend van 16, 17 en 18 november jl. vond alweer de 19e editie van het International Whisky Festival plaats, in De Grote Kerk Den Haag. Ruim 6.300 whiskyliefhebbers hebben de mooiste whisky’s kunnen proeven die op de markt beschikbaar zijn. NOMAD Outland Whisky was wederom van de partij met een eigen stand.

Lees meer

L’Exception wint 37e Masi Prize!


Trots zijn wij op het feit dat wij al jaren de geweldige wijnen in Nederland mogen vertegenwoordigen. En wanneer men aan Masi denkt, denkt men automatisch aan de Amarone. Hun lange historie en jarenlange investering in kwaliteit geeft ons de gelegenheid een zeer gebalanceerd en diep assortiment aan te bieden. Mr Boscaini wordt niet voor niets Mr Amarone genoemd natuurlijk! Excellente aanwinsten in uw assortiment.

Lees meer

Terugblik lancering Solaia 2015


De allereerste Italiaanse wijn die in de WineSpectator top 100 nummer 1 is geworden. Dat is Solaia, al sinds zijn geboorte in 1978 aan de absolute wereldtop te vinden. Jaargang 2015 is er een voor in de boeken. Het perfecte klimaat heeft gezorgd voor een prachtige gebalanceerde wijn, met ongekende potentie. Zowel James Suckling als Robert Parker’s Wine Advocate hebben de wijn met de maximale score van 100 punten beoordeeld.

Lees meer

Eenmalig: 8 jaar gerijpt en 95(!) punten

De Lapostolle Cuvee Alexandre Syrah 2010 te zijn. Een biodynamisch gemaakte wijn die een gigantische rijkdom toonde. Een mix van de rijkdom van Chili met de finesses van de geboortegrond van de familie. Deze wijn heeft 95(!) punten gekregen van James Suckling, een geweldige score op dit prijspunt!

Lees meer

International Sherry week: Go on a Sherry trail in Amsterdam


8 t/m 14 oktober is het international sherry week, waarbij verschillende bars en restaurants stil staan bij de wijn uit Zuid-Spanje, die momenteel bezig is met serieuze een comeback.

Lees meer

Antinori Matarocchio 2013 scoort 99 Parkerpunten


De Guado al tasso - Matarocchio wordt alleen geproduceerd voor privé gebruik van de familie Antinori. Antinori is natuurlijk al bekend om zijn topwijnen als Solaia, Tignanello, Cervaro en Pian Delle Vigne. Maar de Guado al Tasso Matarocchio is meest schaarse en meest gewilde wijn op dit moment. Zeker nu Parker de nieuwe topoogst 2013 heeft beloond met 99/100 punten! Dit is één van de hoogste scores ooit voor een Toscaanse wijn door Parker.

Lees meer

Masi WINERY OF THE YEAR door Gambero Rosso 2018


Vanuit Italië ontvingen wij zojuist van het wijnhuis Masi een enthousiast schrijven met een prachtige mededeling. Masi heeft de titel Winery of the Year gekregen in de ‘Tre Bicchieri’ Italian Wine Guides 2018 van Gambero Rosso. Deze Special Award is wat ons betreft een terecht verdiende award en we feliciteren dan ook het hele team van Masi met deze prachtige award: Complimenti!

Lees meer

Terugblik op Bodega Norton Culinair Zoetermeer 2019


Van vrijdag 6 t/m zondag 7 juli jl. vond de 20e editie plaats van het festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer. Drie dagen lang was de Markt omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van de regio. Een keur aan Zoetermeerse restaurants bood tijdens dit festival een keuze aan heerlijke, versbereide en ambachtelijke gerechten voor de bezoekers van dit festival.

Lees meer

Gonzalez Byass – Beste Spaanse en Europese Winery ter Wereld!


Ons Spaanse vrienden van het wijnhuis Gonzalez Byass zijn door de World Association of Wine Writers & Journalists uitgeroepen tot het beste Spaanse én Europese wijnhuis ter wereld! L’Exception feliciteert Gonzalez Byass met deze geweldige prijs

Lees meer

Mingle with Sherry @ Mingle Mush met Gonzalez Byass


Vrijdag 10 november was het SherryWeek bij MingleMush in Den Haag. Marketingbureau Alterego en o.a. Gonzalez Byass organiseerden het evenement “Mingle with Sherry” bij deze culinaire hotspot waarbij verschillende Sherry wijnen door Sherry experts werden gecombineerd met diverse wereldse gerechten. Tijdens “Mingle with Sherry” presenteerden diverse foodstands bij MingleMush hun signature dishes in tapa-stijl. Een team van gecertificeerde ‘Sherry Educators’ selecteerde daar passende Sherry’s bij.

Lees meer

Down Under at the Top


Australië bewijst zich steeds meer als het gaat om het produceren van betaalbare kwaliteitswijnen. Zo ook ons huis One Chain Vineyards wat onderdeel is van Alliance Winery. Dit bedrijf heeft twee ‘masters of Wine’ voor hun werken en dat betaald zich uit. Op de afgelopen International Wine Challenge zijn 2 van onze wijnen uit de Character-serie in de prijzen gevallen.

Lees meer

Masterclass Antinori Cru's


Op 10 juli j.l. verzamelden zich zo’n 50 enthousiaste horeca ondernemers uit het hele land in Amsterdam. In samenwerking met een van onze partners en wijnhuis Antinori werden gasten meegenomen op 'reis' door de diverse wijnen en mooie smaken van Antinori.

Lees meer

Samenwerking in het Rijksmuseum!


Op 19 juli kwamen wijn- en kunstliefhebbers bijeen in het Rijksmuseum, om na sluitingstijd te genieten van een wel zeer bijzondere tasting.
Onder begeleiding van gidsen van het Rijksmuseum en vinologen van KLM werden de aanwezige persrelaties meegenomen langs de officiële meesterwerken die in de maanden augustus en september aan boord van KLM Businessclass te ervaren zijn. In samenwerking met onze wijnhuizen zijn we er dit jaar namelijk wederom in geslaagd 5 wijnen te selecteren die ook op grote hoogte hun kwaliteit laten zien.
Tijdens de tasting werd een uitleg over het schilderij gecombineerd met een toelichting op de wijn, vergezeld van heerlijke gerechtjes.

Lees meer

Goud voor de Beronia Rueda Verdejo


Deze Verdejo was vorig jaar één van de meest verkochte zomerwijnen en ook de nieuwe oogst is heerlijk. Een expressieve wijn met een perfecte balans tussen het zachte witte fruit en een sublieme frisheid. Heerlijk op het terras maar past ook uitstekend bij vis, kip of gegrilde groentes. Deze nieuwe jaargang is ook weer in de prijzen gevallen: • Concours Mondial de Bruxelles GOUD • Premios Baco GOUD • Guía Gourmets 91 punten Een perfecte wijn voor op uw wijnkaart!

Lees meer

Traditie en innovatie

De familie Antinori maakt al 26 generaties wijn, de geschiedenis gaat terug tot 19 mei 1385(!), toen Giovanni di Piero Antinori zich inschreef bij het wijnmakersgilde in Florence. De kracht van de familie Antinori is dat zij naast de mooie tradities altijd kijken naar mogelijkheden om te innoveren. Door deze innovaties zijn de Antinoriwijnen wereldberoemd geworden en ook vaak een voorbeeld voor de gehele Italiaanse wijnbouw.

Lees meer

Hoofd wijnmaker van Norton met pensioen


Na een waardige en succesvolle carrière van 25 jaar kondigt wijnmaker Jorge Ricitelli zijn pensioen aan en draagt hij het stokje over aan David Bonomi die hem zal opvolgen in zijn rol als Hoofdwijnmaker van Bodega Norton.

Lees meer

Beste witte wijn van Zuid-Afrika!


Op het prestigieuze International Wine Challenge is de Boschendal Elgin Chardonnay 2015 gekozen tot:

Allerbeste witte wijn van Zuid-Afrika!
Dit is de kroon op het werk van Boschendal en wijnmaakster Lizelle.

Lees meer

Rioja’s van Beronia in de prijzen!


Bodegas Beronia heeft wederom spectaculaire resultaten behaald tijdens dit jaars Concours Mondial de Bruxelles, met een schitterende gouden medaille voor de 2012 Reserva en de 2009 Gran Reserva!
Prijzen die de kwaliteit en het constante niveau van deze Rioja’s onderstrepen. De 2012 Reserva wordt momenteel uitgeleverd en de 2009 Gran Reserva is onderweg (jaargang 2008 is op voorraad). We kunnen niet wachten om u en uw gasten te verwennen met deze Spaanse kanjers!

Lees meer

In de finale met Tio Pepe cocktail


Met deze Big Fish Sherry Cocktail staat Vitaly Alekseyev in de finale van de Bacardi Legacy Competition 2017.
''The Big Fish cocktail is not just a cocktail; it is the story behind it. Every drinking experience starts with a story, that's what makes people thirsty, that's what makes people use their imagination.''

Lees meer

Celebrating Malbec World Day


Maandag 10 april was Activin Wine Group met Bodega Norton present bij Gauchos aan de plas & Mendoza Wine Bar in Rotterdam. Deze dag stond in het teken van de viering van de Argentijnse flagship druif de Malbec. Dit jaarlijks terugkerend event wordt georganiseerd in samenwerking met de Argentijnse ambassade in Nederland.

Lees meer

González Byass sherry presteert goed in de Wine Spectator


Het González Byass sherry portfolio heeft opnieuw goed gepresteerd tijdens de Wine Spectator, het bekende en invloedrijkste Amerikaanse wijnmagazine. Kortom, een fantastisch resultaat voor het González Byass sherry portfolio!

Lees meer

González Byass sherry Tio Pepe


Onze Sherry’s van Tio Pepe zijn wederom zeer positief beoordeeld in een net gepubliceerd onderzoek van Drinks International, het wereldwijd bekende platform voor Spirits & Drinks. Zij hebben onderzoek gedaan bij de beste horecazaken en beste barmannen wereldwijd. Maar liefst 106 barmannen uit diverse toonaangevende landen beoordeelden Tio pepe met 39% als beste Sherry merk, bij 65% van de ondervraagden stond het zelfs in de top 3.

Lees meer

James Suckling geeft Masi wijnen zeer hoge scores


James Suckling, één van 's werelds meest invloedrijke journalisten en wijn critici, heeft vele Masi wijnen hoge scores gegeven. De amarone wijn Campolonge di Torbe 2009 staat zelfs op nummer 59 in de Top 100 van Beste wijnen ter wereld en was daarmee ook de beste wijn uit Triveneto regio.

Lees meer

De dessertwijn Vin de Constance wereldwijd op vele wijnkaarten!


De dessertwijn Vin de Constance van Klein Constantia staat wereldwijd op vele wijnkaarten en dat dat niet voor niets is bewijst ook maar weer deze scorecard. Een wijn met een rijke historie!

Lees meer

Tignanello 2013 op 8 in de Wine Spectator TOP 100!


Wat een eervolle vermelding voor de 2013 Tignanello van Antinori! Verkozen tot Nr 8 in de lijst van de 100 beste wijnen wereldwijd volgens Wine Spectator. En terecht! Ben je benieuwd naar de lovende recensie van het proefpanel? Lees dan snel verder en vindt nog 2 andere topwijnen uit ons assortiment in de lijst!

Lees meer

Top 100 James Suckling met MASI en Antinori


Met gepaste trots kunnen we u mededelen dat er twee topwijnen van onze Italiaanse partners MASI en Antinori een plek hebben verdiend in de prestigieuze James Suckling TOP 100!

Lees meer

Terugblik Masi Mister Amarone Event


Wanneer men aan Amarone denkt, denkt men aan het wijnhuis Masi. Masi is de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst vijf soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Op maandag 24 oktober jl. heeft een aantal Masi-afnemers van L’Exception de unieke kans gekregen meer te leren over deze Amarone wijnen tijdens het Mister Amarone Event.

Lees meer

González Byass valt alweer in de prijzen!


Na het succes op de International Wine Challenge (IWC) Awards in Londen, waar Antonio Florés werd uitgeroepen tot ‘Best Fortified Winemaker’, heeft hij weer een award ontvangen voor ‘Best Spanish Winemaker’ bij de recente IWC Merchant Awards Spain 2016.

Lees meer

De S. Pellegrino Young Chef 2016: MITCH LIENHARD


Na een indrukwekkende prestatie tijdens de grote finale is Lienhard in Milaan gekozen tot beste Young Chef van de wereld. De Benelux regio werd vertegenwoordigd door Andrea Miacola (28), chef de partie van het driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle.

Lees meer

S.Pellegrino bij de KLM OPEN!


Het prestigieuze golftoernooi KLM Open op The Dutch in Spijk is gewonnen door onze eigen Joost Luiten! We hebben Joost Luiten verwend met een 3-liter fles Nicolas Feuillatte!

Lees meer

MASI uitgeroepen tot ‘Cavaliere del Lavoro’


Het prachtige nieuws bereikte ons dat Sandro Boscaini, de President van MASI, uitgeroepen is tot ‘Cavaliere del Lavoro’ door de President van Italië, Sergio Mattarella.

Lees meer