Mail

Antinori Guado Al Tasso Matarocchio 2017

Het beste van de Cabernet Franc
Marchese Antinori is dé producent van Italië en de maker van vele iconische wijnen zoals Tignanello, Solaia, Guado al Tasso en Cervaro della Sala. Maar wat veel mensen niet weten, is dat Matarocchio de meest exclusieve Cru van Antinori is. Matarocchio is geboren uit de wens om op het landgoed Guado al Tasso een wijn te creëren die een maximale expressie geeft van zowel één druivenras als één wijngaard. Een zeer unieke wijn die slechts in kleine oplages geproduceerd wordt. Deze wijn werd in eerste instantie enkel gemaakt voor privégebruik.

Matarocchio wordt alleen geproduceerd in de beste jaren. 2017 was een moeilijk jaar; het groei seizoen begon droog en mild met wat voorjaars vorst die de wijngaarden van Guado al Tasso gelukkig niet heeft getroffen. Deze moeilijke groeiomstandigheden waren voor de Cabernet Franc duiven juist uitstekend en hebben een perfecte rijpheid bereikt.
Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916310
Wijnkaartnaam Antinori Guado Al Tasso Matarocchio 2017
Land Italië
Regio Toscane
Herkomst Bolgheri Superiore DOC
Jaargang 2017
Druif Cabernet Franc
Druif omschrijving 100% Cabernet Franc
Bodemtype Leem (kiezel en aarde)
Vinificatie RVS
Lagering Deels in de fles, Deels op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 18 maanden op eikenhouten vaten, gevolgd door een rijping van 12 maanden op fles.
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie 20 jaar en langer
Wijn & Spijs Heerlijk bij verschillende vleesgerechten zoals een T-bonesteak van de Barbecue of verschillende kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en houtgelagerd rood
Alcohol 14,5%
Duurzaamheid Traditioneel werkend
Veganist Onbekend

Antinori Guado Al Tasso Matarocchio 2017

Intens robijnrood van kleur. De neus heeft veel complexe aroma's waaronder rode kersen, jeneverbessen en laurier met wat tonen van koffie en zoethout. De smaak is rijk aan warme aroma's van kruidnagel, steranijs en chocolade met een volle, zijdenzachte structuur en een lange afdronk.


Over Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee bezig. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

Ontdek Antinori

Dit is een disclaimer