Mail

Antinori Poggio alle Nane limited edtion

Internationale wijn met een Italiaans karakter
De wijn heeft een prachtige donkere kleur. In de geur vind je onder andere mediterrane kruiden, zwarte bessen, en vanille. De smaak is zacht door de lagering op eikenhout. Je proeft rijpe rode gedroogde bessen en in de lange afdronk tonen van chocola en drop. De rotsachtige bodem, het gebruik van de beste druivensoorten voor deze bodem en de steengoede ligging maken deze wijn van hoge kwaliteit!
Speciale Limited edition in kist, zeer beperkt beschikbaar.Heeft u een vraag over dit product?

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4852
Wijnkaartnaam Antinori Poggio alle Nane
Land Italië
Regio Toscane
Herkomst D.O.C. Maremma Toscana
Jaargang 2017
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carménère
Druif omschrijving Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Carmenere
Bodemtype Leem (kiezel en aarde)
Vinificatie De druiven worden handmatig geoogst en geselecteerd. Hierna volgt de fermentatie op roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt 16 maanden op Frans eiken.
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 16 maanden Frans eiken
Temperatuur 16-18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog zeker 10 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Prachtige combinatie bij goed vlees van de barbecue, wild gerechten en gegrilde groenten.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
Duurzaamheid Duurzaam werkend
Veganist Nee

Antinori Poggio alle Nane limited edtion

Nu nog een van de best bewaarde geheimen van Piero Antinori, maar vast niet lang meer. De wijn wordt alom gewaardeerd om zijn unieke karakter en hoge kwaliteit. De naam van de wijn komt voort uit de plaats waar de wijngaarden gelegen zijn, op het Le Mortelle estate. Op deze plek van de heuvel (Poggio) leven al eeuwenlang eenden (plaatselijk ‘nane’ genoemd) op. Ook in het ontwerp van het etiket komt dit terug.
Le Mortelle is in 1999 aangekocht door de familie Antinori met de ambitie om schitterende en verrassende wijnen te maken in een gebied waar met name Sangiovese en Cabernet Sauvignon aangeplant stonden. In de wijnen van Le Mortelle vind je een kruidig aroma afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bes die je overal langs de kust tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind je hem terug.

Awards

  • James Suckling - 94 punten (oogst 2016)
  • Robert Parker - 92 punten (oogst 2016)
  • Robert Parker - 90 punten (oogst 2015)

Over Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee bezig. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

Ontdek Antinori

Dit is een disclaimer